Prima pagină » 6 lucruri pe care le puteți face în cuplu pentru o relație mai puternică

6 lucruri pe care le puteți face în cuplu pentru o relație mai puternică

Autor: admin
0 comentarii

6 lucruri pe care le puteți face în cuplu pentru o relație mai puternică

Încrederea se construiește după anumite experiențe trăite împreună, însă exercițiile de cuplu par să dea rezultate eficiente. Dacă îți este greu să ai încredere în persoana pe care o iubești, indiferent de motivul ezitării, există mai multe exerciții pe care le puteți face în acest sens, pentru a vă întări legătura:

Puneți-vă des întrebări

Atunci când vorbiți despre experiențele din trecut vă ajutați reciproc să construiți o legătură strânsă, încrederea venind pe parcurs. Puneți-vă întrebări care vă solicită amintirile, astfel încât să vă cunoașteți din ce în ce mai bine. Avem tendința de a evita astfel de discuții pentru a ne proteja de situații inconfortabile sau subiecte pe care nu ne-am dori să le abordăm la primele întâlniri. Însă experții recomandă astfel de întrebări reciproce pentru a vă construi o legătură puternică de încredere și sprijin.

Fiți vulnerabili

Deși vulnerabilitatea poate fi o caracteristică dificilă de abordat pentru anumite persoane, are o mulțime de beneficii în relația de cuplu. Spune cu voce tare lucrurile care te intimidează. Permițându-vă să fiți vulnerabili vă demonstrați reciproc că sunteți pregătiți să ieșiți din zona de confort și să fiți sinceri unul cu celălalt.

Exprimați-vă aprecierea unul față de celălalt

Exprimarea aprecierii vă va ajuta să construiți pas cu pas încrederea de care aveți nevoie. Atunci când știți că partenerul este recunoscător că vă are alături, sentimentele încep să se dezvolte considerabil. Faceți acest lucru chiar dacă nu aveți un anumit motiv în minte. Simplul fapt că sunt acolo, lângă voi, și vă oferă constant liniște și dragoste, este suficient.

Recunoașteți-vă greșelile

Cele mai citite articole

Cu cât admiți că ai greșit și îți exprimi regretul, cu atât poți rezolva mai repede o situație inconfortabilă, care nu va avea un deznodământ pozitiv. Nu vorbim despre greșelile repetate în mod constant și scuzele care par a fi spuse pe bandă rulantă, ci micile inconveniente care apar frecvent în cuplu.

Vorbiți despre orice

Probabil ai auzit deja acest lucru de zeci de ori, însă comunicarea este fundația unei relații sănătoase. Atât timp cât știți să comunicați eficient, orice situație va avea mereu o rezolvare. Prin conversațiile și dezbaterile pe care le aveți în legătură cu diverse subiecte vă vor ajuta să vă cunoașteți în profunzime și să dezvoltați sentimente mult mai puternice unul față de celălalt.

Susțineți-vă reciproc

Partenerul poate fi omul tău de bază, asta doar dacă îl lași să-ți fie alături. Nu ezita să ceri ajutorul și nu face presupuneri înainte să vorbești despre ceea ce te preocupă. Atunci când accepți ajutor încrederea se construiește mult mai simplu. Simți că te poți baza pe acea persoană. De asemenea, întreabă-ți partenerul dacă are nevoie de tine, indiferent de situație. Acest lucru va schimba foarte mult parcursul relației voastre.

Citește și:
7 lucruri care îți arată că ești într-o relație cu persoana greșită

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/6-lucruri-pe-care-le-puteti-face-cuplu-pentru-o-relatie-mai-puternica-658195/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!