Dar, nu te panica, deoarece sunt moduri în care poți obține un păr mai fin, și poți face asta folosind ingrediente naturale și trucuri de care probabil nu știai. Deși metodele naturale sunt temporare, efectele pe care le au asupra părului tău sunt pozitive. Desigur că există și produse sau metode chimice pe care le poți folosi, despre care știm că sunt permanente, dar acestea tind să îți afecteze părul dacă nu este îngrijit cum trebuie.
Iată cum poți avea un păr mătăsos folosind ingrediente naturale:
1. Clătește părul cu apă rece
Folosește apă rece atunci când îți speli părul și acesta o să devină fin și strălucitor. Este normal să nu vrei să faci asta pe timp de iarnă, dar nu uita că apa caldă îți poate încreți părul. Dacă nu suporți apa rece de niciun fel, folosește următoarea metodă: Ține lângă tine o găleată cu apă rece și o cană mai mare, apleacă-te în față și toarnă apa rece pe părul tău. Șamponează, aplică balsam și clătește cu apă rece.
2. Folosește gel de aloe vera
Poate nu știai acest lucru dar această plantă are până la 75 de nutrienți. Conține enzime care ajută la creșterea părului și obținerea unui aspect strălucitor. Gelul de aloe vera are aceeași compoziție chimică precum keratina, substanța majoră din construcția părului nostru.
3. Mască de păr din ouă
Sigur ești familiară cu beneficiile pe care le au măștile din ouă. Fie că ai părul ars sau prea uleios, aceasta este soluția cea mai bună. Conține o concentrație de proteine și nutrienți care o să-ți facă părul strălucitor și o să îi dea volum.
4. Mască de păr din banane
Bananele sunt bogate în carbohidrați, vitamine, uleiuri naturale și potasiu. Dacă începi să folosești această mască, părul tău va căpăta un aspect sănătos și o să fie mai hidratat. Folosirea regulată te poate ajuta să calmezi un scalp iritat iar beneficiile bananei pot fi intensificate dacă adaugi iaurt, care este de asemenea, un hidratant foarte bun.
5. Clătește părul cu oțet
Oțetul din mere a fost mereu folosit pentru clătirea părului. Părul nostru are un pH de 5.5, dar șampoanele din comerț sunt niște alkaline foarte puternice. Oțetul din mere ajută la menținerea echilibrului de pH din scalpul nostru și în același timp curăță părul nostru de orice produs pe care l-am folosit excesiv.
6. Tratament cu ulei cald
Un masaj cu ulei cald o dată pe săptămână nu doar că o să-ți facă părul mai mătăsos, dar o să te ajute să scapi de stres. Poți folosi ulei de cocos, măsline, jojoba, lavandă, rozmarin și cimbru pentru părul tău.
7. Folosește un șampon pentru tipul tău de păr
Cele mai citite articole
Șamponul îți curăță scalpul și în același timp îți face părul mai fin și mătăsos. Însă trebuie să ai grijă să folosești mereu un șampon potrivit tipului tău de păr.
8. Folosește un balsam potrivit
Folosirea unu balsam de calitate poate face minuni pentru părul tău. Ar trebui să îți aplici un balsam pe păr și să-l masezi de cel puțin o dată pe săptămână. Dar trebuie să ai grijă ca balsamul tău să nu intre în contact cu scalpul.
9. Tehnici de uscare a părului
Ar trebui să încerci mereu să îți usuci părul natural, dar dacă te grăbești și ești în întârziere poți să îți usuci părul cu uscătorul. Totuși încearcă să folosești o perie rotativă de calitate cu o bază ceramică și de asemenea setează uscătorul tău să elibereze aer rece. Ține-l la o distanță de 15 cm de păr atunci când îl usuci și nu îl ține într-o zonă a capului prea mult timp.
10. Spune nu chimicalelor
Nu folosi produse care conțin sulfat de sodiu sau de amoniu deoarece ambele sunt foarte dăunătoare. Cele mai multe șampoane conțin aceste ingrediente așa că încearcă să citești mereu ambalajul produselor pe care le cumperi.
11. Mască din maioneză
Maioneza este o sursă bogată de L-cisteină, care este un aminoacid și un antioxidant foarte puternic, care se găsește și în ouă. Dacă îți dorești un păr mai lung folosește această mască în mod regulat.
12. Taie vârfurile arse
Este foarte important să faci acest lucru dacă vrei să ai un păr sănătos și fin. Vârfurile arse pot fi cauza încrețirii părului sau a părului uscat. Încearcă să mergi la hairstylist-ul tău pentru o tunsoare rapidă o dată la 4 sau 6 săptămâni.
Citește și:
8 greșeli pe care crezi că le faci atunci când te speli pe cap
Text: Victoria Lupascu
Foto: Instagram.com/happilygrey
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro