Ți se întâmplă ca de fiecare dată când ajungi la salon și te întâlnești cu hairstyliștii tăi să îi privești cu o doză de invidie pentru părul mereu strălucitor, puternic și care emană sănătate prin fiecare fir? Eu sunt una dintre acele persoane, așa că mereu întâlnirea noastră se transformă într-un curs de îngrijire a părului, în care eu, ca un student curios, încerc să aflu toate secretele pentru a avea podoabă capilară de invidiat. Plec însă decepționată că nu am aflat de vreo poțiune magică sau de un tratament revoluționar care promite să îmi schimbe părul după numai trei utilizări. Este vorba doar de lucruri mici, care nu necesită eforturi supraomenești și nici alocarea unui buget exorbitant.
Am adunat sfaturi de la mai mulți hairstyliștii, specialiști în îngrijirea părului, și iată care sunt cele 6 lucruri pe care nu le fac niciodată când vine vorba de propriul lor păr:
1. Nu uită să se pieptene
În multe dimineți ești mult prea adormită sau prea grăbită și ieși din casă fără să acorzi o atenție prea mare părului tău, strângându-l rapid într-o coadă sau într-un coc. Ei bine, hairstylistii nu oferă circumstanțe atenuante indiferent de ce scuze am încerca să găsim. Aceștia spun că periatul zilnic este extrem de important pentru a evita încurcarea părului, care în timp poate cauza ruperea sau degradarea vârfurilor.
2. Nu sar peste aplicarea unei măști
Toți hairstylistii afirmă că din ritualul de îngrijire a părului nu lipsește absolut niciodată masca. După fiecare șamponare, trebuie aplicată o mască dedicată special nevoilor fiecărui tip de păr. Astfel, părul tău va fi sănătos, își va menține elasticitatea și va căpăta strălucire.
3. Nu folosesc nicio sursă de căldură pe părul umed
„Niciodată nu folosesc aparate care emit căldură dacă părul meu nu este 100% uscat”, afirmă Justine Marjan, hairstylist-ul surorilor Kardashian, Camilei Coelho, Oliviei Culpo și al lui Chrissy Teigen. Un alt lucru pe care Justine nu îl face niciodată este acela de a dormi pe fețe de pernă din bumbac, fiindcă acestea pot electriza părul, culminând chiar cu ruperea acestuia. „Folosesc doar fețe de pernă din mătase pentru a-mi menține un păr mătăsos și strălucitor.”
4. Nu uită de exfolierea scalpului
Cele mai citite articole
Un alt procedeu extrem de important peste care specialiștii nu sar niciodată este exfolierea scalpului. Așa cum ai grijă de ten, curățându-l, aplicând o loțiune tonică, un tratament exfoliant și hidratându-l, aceiași pași trebuie să îi urmezi și în îngrijirea scalpului. Fără un scalp sănătos, părul este predispus la rupere și nu va reuși să se hrănească optim. Beneficiile exfolierii sunt multiple, de la înlăturarea sebumului în exces și a celulelor moarte, la stimularea circulației, până la tratarea senzației de iritare.
5. Nu folosesc produse care conțin sulfați și silicon
Pentru a avea grijă de sănătatea părului tău este extrem de important să folosești produse naturale de îngrijire. Înainte de a alege un șampon, un balsam sau o mască, citește întotdeauna ingredientele din care sunt făcute și asigură-te că acestea nu conțin materiale sintetice precum sulfați, silicon sau parabeni. Un șampon care produce o spumă bogată îți poate da senzația că este eficient și că îți va curăța părul mai bine, însă în realitate acesta nu face decât să usuce firul de păr, să atace scalpul și să despice vârfurile. Verifică întotdeauna compoziția produselor pentru a avea un păr sănătos!
6. Hairstyliștii nu uită să folosească protecție termică
Experții declară că unul dintre lucrurile sfinte peste care nu sar niciodată când vine vorba de părul lor este aplicarea unui spray sau a unei creme cu protecție termică. Folosirea acestor produse va împiedica părul să se usuce sau să își piardă culoarea. De fiecare dată înainte de a folosi uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, asigură-te că aplici protecție termină pentru a preveni degradarea și aspectul tern al părului.
Citește și:
Red Velvet Hair, cel mai nou trend de hairstyling
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro