Prima pagină » Mersul de placă, deplasare cool plus joacă!

Mersul de placă, deplasare cool plus joacă!

Autor: admin
0 comentarii

Vremea în care părinții erau îngrijorați din cauză că micuții lor  s-ar putea accidenta dacă merg pe o pennyboard a trecut demult.

De când ele s-au răspândit și în România, timpul s-a tot depănat, așa încât și mentalitățile învechite au făcut un pas mare înapoi și au lăsat loc celor proaspete.

De să cumperi o pennyboard?

O asemenea placă pe roți este un mijloc excelent de a face mișcare în aer liber și de aceea ar trebui ca tot mai mulți prichindei să aibă câte una, mai ales că în prezent se găsesc în magazinele online modele de calitate la niște prețuri extrem de accesibile.

Sunt realizate din materiale solide, dar ușoare, varietatea de culori în care sunt oferite celor interesați este impresionantă, așa încât reprezintă categoric cele mai bune cadouri pentru cei mici.

Dar și adolescenții le pot folosi fără inhibiții, deoarece sunt accesorii chic pentru niște outfit-uri urbane menite ca să atragă admirația privitorilor.

Beneficiile esențiale ale utilizării unei plăci pe roți (pennyboard sau skateboard)

1. Mărește gradul de flexibilitate al articulațiilor și de menținere a echilibrului

Pentru a putea merge pe o asemenea placă pe roți fără motor va trebui ca acela ce o folosește să își miște picioarele și să-și folosească inteligent brațele pentru a-și menține echilibrul, să facă diverse întinderi ale corpului. Și toate acestea se execută simultan, după o vreme chiar automat! Așadar, iată un mod distractiv de a face exerciții fizice complexe chiar fără a-ți mai da seama că faci sport.

2. Creează dependență (în sens pozitiv!)

Majoritatea părinților cred că o astfel de placă va fi aruncată în debaraua doldora de jucării căzute în dizgrație doar după câteva minute de la utilizarea acesteia de către copii.

Ei bine, nu e deloc așa! 

Posesorii de pennyboard  o găsesc atât de interesantă, încât ajung să o ia cu ei ori de câte ori ies la joacă pe afară și, pe cale de consecință, treptat își îmbunătățesc condiția fizică, mai ales rezistența la efort, coordonarea mișcărilor.

3. Dezvoltă capacitatea de a învăța din greșeli, de autoperfecționare continuă

Pentru a face o schemă, cu o pennyboard, cât ar fi ea de simplă, e nevoie de o suită de mișcări anume, pe care utilizatorul le repetă, iar și iar, până le execută automat.

La început ele sunt stângace, dar pe parcurs, cu mici ajustări, vor fi tot mai precise și într-o curgere lină, fără poticneli, fluide. Până și elementele care compun o anumită acrobație cu o pennyboard  par a fi extrem de simple.

Nu e deloc așa, dar efortul depus până la învățarea corectă a acestor secvențe de mișcări va fi rapid uitat și, după un timp, placa colorată din plastic dur și roți mari va părea că este un mijloc de joacă și deplasare mult prea ușor, motiv pentru care userul va face trecerea la nivelul următor: skateboard-ul.

Skateboarding-ul oferă o șansă perfectă pentru un adolescent ca să dea piept cu anumite pericole într-o zonă controlată, cu rezultate reale. Desigur, utilizatorul nu trebuie ca să își asume riscuri inutile, pentru că, spre deosebire de o căzătură de pe o pennyboard, una de pe o placă de skateboard poate fi mult mai dură.  La fel ca și în artele marțiale, abilitățile de bază pentru skateboarding sunt dobândite după o perioadă, cu răbdare și foarte multă practică. Este un fel de educare a minții pe stil vechi, radical diferită de acea satisfacție oferită de jocuri pe calculator, unde plăcerea apare, dar și dispare la fel de rapid.

4. Eliminarea stresului

Orice acțiune fizică, spun specialiștii în fitness, este potrivită pentru ameliorarea stresului. Mersul pe placă poate ajuta în acest sens. Plus că oferă claritate în gândire, creșterea puterii de focusare pe acțiunile pe care le faceți la un anumit moment dat.

Folosirea unei plăci pe roți acționată prin forța corpului vă permite ca să luați controlul și asupra vieții dvs., să reacționați rapid la schimbări, să vă adaptați dacă e cazul pentru a ieși învingător în fața provocărilor de orice fel.

Așadar, tu când comanzi o placă colorată pe roți?

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si