Prima pagină » Avantajele si dezavantajele becurilor cu LED

Avantajele si dezavantajele becurilor cu LED

Autor: admin
0 comentarii

In ultimii ani, becurile cu LED se bucura de o popularitate tot mai mare, datorita faptului ca sunt prietenoase cu mediul, nu consuma multa energie si sunt fabricate din substante, curate care nu pun in pericol viata utilizatorilor.

Din ce in ce mai multi oameni prefera un bec cu led in incaperile in care isi desfasoara activitatile, insa unii inca sunt sceptici in privinta avantajelor pe care il aduce acesta in orice locuinta.

Avantajele becurilor cu LED

Pana nu demult, oamenii preferau becurile incandescente, dispozitivele simple ce contin un filament si produc o lumina constanta. Acestea se ardeau destul de repede, iar lumina nu era deloc asemanatoare de cea naturala.

Becurile cu LED emit lumina intr-o singura directie, au o raza specifica de actiune si sunt foarte avantajoase din punctul de vedere al raportului dintre calitate (rezistenta) si pret.

Becurile cu LED au ca principal avantaj durata de viata, un bec functionand pana la 50.000 de ore, in comparatie cu un bec incandescent, care functioneaza doar 1.000 de ore.

In plus, consumul de curent electric este foarte mic; becurile cu LED consuma de doua ori mai putin decat cele electrice si de zece ori mai putin decat cele incandescente.

Referitor la impactul becurilor cu LED asupra mediului si asupra organismului uman, acesta este minim. Becurile cu LED nu contin mercur, plumb sau alte substante toxice, nu emit radiatii infrarosii sau ultraviolete, au dimensiuni reduse, ceea ce permite scaderea volumului instalatiilor de iluminat.

Nu in ultimul rand, lumina becurilor cu LED este superioara fata de cea a altor surse, emitand o lumina alba, foarte apropiata de cea naturala.

Dezavantajele becurilor cu LED

Ca orice produs, becurile cu LED au si avantaje, si dezavantaje. Cu alte cuvinte, becurile cu LED sunt mult mai scumpe decat alte produse de iluminat, insa sunt si mult mai eficiente.

Decat sa plateasca pe un bec incandescent cativa lei, utilizatorii ar trebui sa se gandeasca bine si sa plateasca pe un bec cu LED de cateva ori mai mult, insa cu garantia ca acestea vor rezista mult mai mult.

Desi investitia este costisitoare, pretul se va amortiza destul de rapid prin consumul semnificativ redus de energie. Un alt dezavantaj al becurilor cu LED este lumina produsa, care este unidirectionala si care nu se distribuie in mod uniform intr-o incapere. Insa modelele mai noi, care contin si un sistem de lentile, au remediat aceasta problema.

Utilizari ale becurilor cu LED

Becurile cu LED pot fi folosite in mai multe scopuri, in mai multe tipuri de incaperi, de la cladiri de birouri, incaperi din cadrul business-urilor HoReCa, pana la cladiri rezidentiale, la iluminarea casei.

Un bec cu LED foloseste, pentru a genera lumina, niste diode emitatoare de lumina, construite din materiale semiconductoare, care au diferite forme si dimensiuni, de la cele obisnuite, la cele miniaturale sau sub forma de banda, de suprafata curbata sau plana.

Becurile cu LED produc putina caldura si sunt foarte rezistente la socurile mecanice, fiind construite din componente foarte solide.

S-ar putea sa te intereseze si