Prima pagină » Ghidul sprâncenelor – cum să identifici forma potrivită ție

Ghidul sprâncenelor – cum să identifici forma potrivită ție

Autor: admin
0 comentarii
Ghidul sprâncenelor – cum să identifici forma potrivită ție

Cine crede ca singurul rol al sprâncenelor este de a ne feri ochii de factorii dăunători se înșală.

Constituind una dintre cele mai expresive caracteristici faciale, sprâncenele au rolul estetic de a ne încadra ochii, de a da simetrie feței noastre și de a ne scoate trăsăturile în evidență. Iar având in vedere faptul că fiecare fizionomie este diferită, nu există un tip de sprâncene care să se potrivească tuturor.

Un lucru este sigur: procedeul este asemănător unei sesiuni de cumpărături în care încerci să găsești ținuta care îți complimentează cel mai bine conformația corpului. Să îți cunoști forma feței este cel mai important pas. În funcție de cât de proeminenți sunt pomeții, de poziția ochilor sau de cât de ascuțită este bărbia poți identifica forma sprâncenelor care ți se potrivește.

Față în formă de inimă? Sprâncene rotunde!

Fața în formă de inimă, caracterizată de o bărbie ascuțită cum au actrițele Reese Witherspoon și Eva Longoria, cere o formă rotunjită a sprâncenelor. Arcuirea delicată corectează forma mai lungă a bărbiei, iar când vine vorba despre grosime, optează pentru sprâncene cât mai dese.

Sprâncene arcuite pentru o față pătrată

Vedete precum Demi Moore și Jennifer Aniston au adoptat un aspect arcuit al sprâncenelor, individualizat de grosimea acestora. Motivul? Acestea au o formă pătrată a feței, definită de maxilarul proeminent. Dacă forma feței tale se caracterizează printr-o frunte și o bărbie pronunțată, trebuie să știi că sprâncenele ridicate și arcuite vor da efectul de alungire a feței.

Fața alungită necesită o formă plată

În cazul în care ești deținătoarea unei forme alungite a feței, sprâncenele care îți vor pune cel mai bine in valoare trăsăturile sunt cele drepte, plate, cu o arcuire foarte delicată. Lipsa unei forme arcuite a sprâncenelor va rotunji forma feței, astfel reducând vizual din lungimea acesteia.

Arcuire dramatică pentru fața rotundă

Cele mai citite articole

Sprâncenele arcuite și dese sunt cele mai trendy în momentul acesta, dar forma lor nu se potrivește oricărui tip de față. Norocoasele care au o față rotundă se pot bucura pe deplin de beneficiile pe care le aduc sprâncenele arcuite. O arcuire ascuțită și unghiulară o să ofere mai multă structură și definire unei fețe rotunde.

Naturalețea sprâncenelor armonizează fața ovală

Când vine vorba de o formă ovală a feței, caracterizată de simetrie, femeile care au această formă pot încerca orice tunsoare – de la bob la pixie – că tot o sa li se potrivească. Acest fapt se aplică și in cazul sprâncenelor, fie că sunt rotunde, arcuite, sau plate, acestea vor complimenta forma feței, încadrând ochii. Cu toate acestea, o pereche de sprâncene naturale, groase, ușor rotunjite, este ideală pentru a oferi un plus de naturalețe și feminitate.

Sprâncenele ascuțite pun in valoare o față diamant

Pomeții sculptați și tâmplele late, tipice unei fețe in formă de diamant, cer un aspect al sprâncenelor care să ofere un efect de lifting. Așadar, o formă a sprâncenelor ascuțită este ideală, deoarece curbura echilibrează caracteristicile proeminente, tipice unei fețe în formă de diamant și ridică vizual ochii.

Acum că ai instrucțiuni utile pentru a îți pune in valoare fizionomia feței prin alegerea formei sprâncenelor ideală, fă-ți o programare la cosmetică – ai deja informațiile necesare.

Citește și:
Cele mai eficiente și cele mai puțin eficiente trucuri de beauty

Text: Ioana Oblu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/ghidul-sprancenelor-cum-sa-identifici-forma-potrivita-tie-675114/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si