Totul, de la omul simplu, până la tranzacțiile marilor companii internaționale trebuie să supraviețuiască, să se adapteze și să prospere, într-un ritm alert, pentru nu a intra într-un colaps mai mare decât există la ora actuală.
Piața monetară nu mai este aceeași cu cea de acum 4-5 luni. Nu mai este aceeași cu cea de luna trecută. Investitorii trebuie să se gândească la orice, de la metode de îmbunătățire a tradingului, și până la strategii noi pentru a face tranzacții profitabile.
În ceea ce privește investițiile și speculațiile investitorilor, experimentăm acum un maxim de înrăutățire a lucrurilor sau acestea se vor agrava odată cu evoluția acestei pandemii globale? Trebuie să analizăm impactul potențial al pandemiei asupra economiilor și piețelor. Discutăm despre scenarii foarte diferite și explorăm câteva dintre modalitățile prin care vă puteți proteja portofoliul în timpul desfășurării recesiunii Coronavirus.
Fiecare piață de recesiune este diferită. Cu toate acestea, recesiunea Coronavirus, care este abia la început, iese în evidență în mai multe moduri. În primul rând, spre deosebire de multe alte recesiuni globale, aceasta nu a fost cauzată de un eveniment sau criză financiară. În al doilea rând, este foarte răspândită, peste 150 de țări fiind deja afectate. Ceea ce se întâmplă în prezent poate fi descris că recesiune numai după două sferturi din creșterea negativă a PIB. Cu toate acestea, având în vedere scăderea foarte evidență a activității economice și creșterea dramatică a cererilor de șomaj în mai multe țări, o recesiune este iminentă.
Recesiunea cauzată de Coronavirus este o criză de sănătate care perturbă economia reală. Industriile cele mai afectate sunt turismul și ospitalitatea, în special, companiile aeriene, hotelurile, operatorii de turism maritim și parcurile tematice. Pe măsură ce au fost introduse măsuri de autoizolare, din ce în ce mai stricte, industria de vânzare cu amănuntul, producția și construcțiile au fost, de asemenea, grav afectate. Multe întreprinderi mici, cum ar fi restaurantele, saloanele de frumusețe și alte întreprinderi administrate de proprietari nu sunt în măsură să opereze. Acest lucru este important, deoarece multe dintre aceste afaceri nu au capital pentru a supraviețui mai mult de o lună sau două fără să funcționeze.
Majoritatea acestor industrii nu sunt asociate de obicei cu o criză financiară. De asemenea, nu sunt industrii asociate cu niveluri ridicate de speculații financiare și cu acel binecunoscut efect de pârghie. Criza financiară globală a început cu băncile și industriile imobiliare, unde speculațiile sunt comune. De data aceasta, economia reală este afectată. Teama este legată de faptul că această contagiune se poate răspândi mai târziu în sectorul financiar.
Cele mai citite articole
Guvernele din întreaga lume oferă sau se angajează să ofere stimuli și ajutor pentru a preveni eșecul întreprinderilor și companiilor, mai mari sau mai mici. Cu toate acestea, natura pandemiei de COVID-19 înseamnă că aceste măsuri vor avea un efect limitat până când boala va fi sub control. Întreprinderile nu vor putea reveni la normal timp de luni de zile. Și să sperăm că nu mai mult!
Recesiunea Coronavirus are alte două caracteristici unice. Prima este prăbușirea dramatică și continuă a prețului petrolului, iar datoria corporațiilor este cea de-a doua caracteristică care ar putea influența efectele pandemiei. Pe lângă producătorii americani de gaze de șist, există o mulțime de alte datorii corporative în întreaga lume. Dacă această datorie devine nesustenabilă, va pune presiune asupra întregului sistem financiar. Economia globală va experimenta, în cel mai bun caz, o recesiune severă. Cu toate acestea, s-ar putea dezvolta și într-o depresie prelungită dacă sistemul financiar este copleșit.
Ca în orice recesiune, este posibil ca anumite clase de active să depășească în timpul recesiunii Coronavirus. În timpul recesiunilor anterioare, fondurile speculative, obligațiunile și aurul au depășit aproape întotdeauna active riscante. Dacă piața aurului persistă, probabil că aceasta va continuă. Desigur, deținerea numerarului este un alt mod de a proteja un portofoliu, de a oferi lichiditate și de a vă asigura că aveți putere de cumpărare dacă acțiunile scad în continuare.
Având în vedere potențialul unei crize a datoriilor corporative, trebuie luate în considerare doar obligațiunile cu grad mare investițional. Dacă sunteți în căutarea de venituri, stocurile de dividende cu un nivel scăzut al datoriei și marje ridicate pot fi mai sigure decât obligațiunile corporative. În timpul oricărui accident al pieței bursiere, investitorii se uită, de regulă, la companii defensive. Acestea includ consumatorii, companiile de sănătate, utilități și contractori de apărare. Multe dintre acestea pot fi mai performante, dar din nou este important să fim selectivi și să luăm în considerare nivelul marjelor și al nivelului datoriei.
De obicei, stocurile tehnologice sunt considerate riscante, nu defensive. În acest caz, unele companii tehnologice se dovedesc a fi defensive, deoarece sunt mai puțin afectate de ceea ce se întâmplă în economia reală. Există companii care sunt bine poziționate în acest moment și sunt, de asemenea, bine poziționate pentru următorul deceniu.
Cele mai notabile pentru colectoarele de stocuri sunt companiile care sprijină activitatea de învățământ la distanță și educația. Acestea sunt tendințe care au acumulat un impuls înainte de pandemie și acum se înregistrează un număr tot mai mare de utilizatori din cauza pandemiei. Alte industrii care înregistrează o creștere a numărului de utilizatori sunt cele implicate în telemedicină, educație online, jocuri și sporturi.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/advertorial/p-cum-speculeaza-unii-investitori-in-perioada-de-criza-720842/