Nu există mâncare mai gustoasă pentru mulți români decât un ostropel de pui La Provincia.
Puiul în sos preparat corect este extrem de delicios și sănătos, bun chiar dacă ții sau nu o cură de slăbire.
Carne de pui crescut ca la țară, marca La Provincia, pentru a ne crește imunitatea în pandemie!
Preparatele din carne de pasări hrănite tradițional, fără adaosuri de chimicale în mâncare și fără antibiotice, așa cum sunt cele de la firma avicolă La Provincia, stau la baza unei diete sărace în calorii, dar care oferă celor ce le consumă proteine valoroase și o cantitate mică de grăsimi saturate.
Pieptul de pui, trebuie să recunoaștem cu toții, nu are un gust nemaipomenit, este destul de fad, dar dacă este marinat, aromatizat cu diverse ierburi și alte soiuri de condimente meșteșugit alese și este servit împreună cu un sos delicios devine alegerea numărul 1 chiar și a copiilor mofturoși.
Ideea este să adauge mereu legume mâncărurilor cu carne, inclusiv a celor cu carne de pui, deoarece sosul reduce aportul caloric al unei mese, pentru că conduce mai rapid la senzația de sațietate și conferă o doză importantă de vitamine și minerale.
Există tabele pentru aceia care vor ca să fie foarte exacți și să nu depășească nivelul de proteine grase și carbohidrați necesar organismului pentru a fi sănătos, dar nu trebuie să fim chiar atât de stricți, pentru că piere bucuria unei mese bune dacă tot stăm și numărăm la calorii.
În definitiv, un sos sănătos pe bază de roșii și alte legume, în care să nu există făină pentru îngroșare sau alte componente nocive, în care să se lăfăie niște bucăți aromatizate de carne de pui La Provincia, este tot ce îți trebuie la o masă de prânz sau chiar la cină.
Dacă ar fi să ne referim strict la sosul pentru carne potrivit pentru niște adulți sănătoși (mai puțin pentru copii, persoane vârstnice sau bolnavi de diverse afecțiuni), unul de roșii cu un pic de boia dulce și oțet balsamic poate fi o idee sau poate un sos foarte picant în stil mexican pentru stimularea metabolismului.
Dacă sunteți înnebuniți după mâncare asiatică, un sos thailandez cu adaos de lapte de nucă de cocos și suc de lămâie poate să fie, de asemenea o bună alegere.
Pentru variantele mai pașnice de ostropel reinterpretat, niște pui cu sos și ciuperci gătite în mod tradițional sunt extrem de sănătoase.
Ierburile aromatice și sosul de roșii sunt nelipsite în bucătăria românească, așa încât ar trebui ca să fie folosite din plin inclusiv în timpul pandemiei de coronavirus.
Cele mai citite articole
Ostropel de pui gătit tradițional, ca la mama acasă
Un ostropel de pui cu adevărat gustos, care se gătește în maxim 40 de minute, se prepară mai simplu decât crezi.
Ai nevoie de circa un kilogram de carne de pui La Provincia de foarte bună calitate, două cepe de dimensiune medie, 150 de grame de roșii decojite în suc propriu, patru-cinci căței de usturoi, una sau două frunze de dafin pentru gust, una-două linguri de oțet din vin alb, ulei, sare și ceva piper după gust.
Ostropelul de pui este un preparat autohton care se face din ingrediente ieftine după cum se vede, iar în plus este și ușor de gătit pentru că nu necesită cine știe ce efort și nici nu trebuie ca să se stea mult timp în bucătărie (chiar dacă suntem în izolare la domiciliu).
Procedura de preparare a unui ostropel de pui grozav are trei etape de bază:
1.Carnea de pui se taie în bucăți potrivit de mari și se pune la fript în puțin ulei sau fără ulei (dacă folosim o tigaie smart).
Explicația secționării bucăților de pui este aceea că astfel se pătrunde mai bine la prăjit carnea.
Apoi se lasă la scurs sau, dacă ne grăbim, se absoarbe pur și simplu excesul de suc pe care și-l lasă.
2. În timp ce carnea se prăjește, se toacă ceapa, usturoiul și roșiile în cubulețe.
3. Etapa de final este aceea în care carnea și celelalte ingrediente (legume, sosul de roșii, apa sau vinul alb) sunt puse să fiarbă împreună.
Se adaugă mai întâi ceapa și un praf de sare în tigaia unde am perpelit bucățile de pui, iar după ce s-au călit foarte puțin, două-trei minute, ceapa se stinge cu puțină apă sau vin alb, apoi se adaugă carnea ușor friptă și se lasă să fiarbă înăbușit până când se pătrunde carnea și ceapa se înmoaie.
Apoi se pun roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii, usturoiul tăiat mărunt, frunzele de dafin și o jumătate de cană de apă în care s-a diluat o lingură de oțet (sau o jumătate de vin alb). Se potrivește la gust de sare și piper și apoi lasă ostropelul de pui ca să se fiarbă înăbușit, până când carnea se înmoaie și sosul scade și se leagă puțin. Se servește cald alături de mămăliguță în stil românesc.
Ce poate să fie mai simplu, dar și mai bun și sățios decât un astfel de ostropel de pui?