Prima pagină » Alege culoarea teracota pentru design interior cald

Alege culoarea teracota pentru design interior cald

Autor: admin
0 comentarii

Culoarea teracotă este tot mai des folosită în amenajările interioare pentru a încălzi atmosfera și a crea un decor boem fermecător. Este o culoare caldă ce se adaptează tuturor dorințelor, se potrivește tuturor tipurilor de amenajări și se poate îmbina foarte bine cu alte culori.

Ce este culoarea teracota?

Etimologic, termenul de „terracotta” provine din italiană și înseamnă teracotă. Acest cuvânt a fost adoptat în jargonul culorilor pentru a desemna o nuanță similară cu cea a vaselor de teracotă

La prima vedere, teracota arată ca o culoare obținută din combinația de maro și portocaliu Cu toate acestea, culoarea teracotă este mult mai mult decât o culoare, este o paletă de nuanțe. Unii îl numesc roz închis, ocru roz sau trandafir praf, în timp ce alții îl numesc portocaliu-maro. Numele variază în funcție și de culoarea dominantă a compoziției.

Teracota pentru a vă încălzi interiorul

Dacă teracota este o culoare atât de atractivă, este pentru că sublimează camera cu stil. Este considerată o culoare caldă ce încălzește interiorul fără a îngreuna atmosfera. 

Citește și: Design interior în culoare teracotă

Teracota se referă adesea la o culoare de toamnă, iar aspectul său amintește de frunzele acestui anotimp. Atât captivant, cât și catifelat, este potrivit pentru toate încăperile casei.

Această nuanță aduce caracter și farmec autentic casei. În plus, știe să înfrumusețeze orice accesoriu. Pentru a da un aspect natural și original decorului său, teracota promite să fie un pariu sigur. Zugrăvește casa într-un mod elegant și distins. 

Cum combinați teracota cu alte culori?

Un aspect total de culoare teracotă riscă să cufunde aspectul camerei într-o atmosferă prea plictisitoare. Specialiștii în design interior case recomandă să combinați teracota cu alte culori pentru a obține un rezultat armonios. 

Există multe culori care pot fi asociate cu teracota, iată doar câteva exemple:

Teracotă și alb

O culoare de bază în amenajarile interioare este albul care, care și în acest caz poate sa scoată în evidență partea profundă și misterioasă a teracotei. Își atenuează densitatea uneori invazivă, respectând în același timp caracterul său impunător. 

Rece și neutru, albul se completează bine cu această nuanță caldă și intensă. Este posibil să adoptați această combinație pe pereți. O fațadă din spate din teracotă este suficientă pentru a da viață pereților albi ai unei încăperi. 

Teracotă și gri

Atemporal, griul este întotdeauna solicitat în procesul de amenajări interioare. Se amestecă cu aproape orice nuanță, iar teracota nu face excepție. Pentru un rezultat armonios, optați pentru o combinație de gri antracit și teracotă cu tendință spre rugină. Cu o doză echivalentă, acest duo creează un decor original, dar șic.  

În living arată foarte estetic și atractiv. La modă este și griul care împreuna cu teracota aduc o notă de modernitate la designul interior. Pentru da viață unei canapele veche gri, nimic nu poate fi mai original decât pernele de culoare teracotă.

Într-o bucătărie cu pereți gri, optați pentru un blat și splashback din teracotă. O astfel de combinație oferă un aspect natural camerei. Pentru a evita un finisaj tern, pur și simplu alternați finisajele mate și lucioase.

Teracotă în a treia culoare

Adoptarea culorii teracotei în decorul tău nu înseamnă întotdeauna să o folosești în cantități mari, poți să o folosești ca a treia culoare. În acest caz, trebuie utilizată în așa fel incat să poate fi găsită pe accesorii precum perne , lampadare , puf sau vaze .

Cu toate acestea, nimic vă împiedică să folosiți culoare chiar și pe suprafețe mari. Într-un dormitor cu albastru și gri, un covor de culoarea teracotă poate încălzi decorul cu înțelepciune. Secretul este folosirea acestei nuanțe pe materiale cochete și nobile precum lâna, blana și catifeaua. Aceste fibre evidențiază autenticitatea teracotei.

Teracota cu albastru și roz

Pentru a scăpa de latura prea clasică a albastrului și rozului, optează pentru o alianță cu teracota. Într-o cameră în stil etnic, rozul somon și albastrul turcoaz se combină minunat cu teracota. În mod paradoxal, aceste trei culori împreună conferă decorului un aspect pe cât de modern, pe atât de tradițional.

Unicitatea constă în accesorii

Pentru un interior contemporan optează pentru obiectele antice și vintage, în general care sunt rezervate stilului mai clasic. 

S-ar putea sa te intereseze si