Prima pagină » Cabine de duș din sticlă securizată, luxul din băile moderne

Cabine de duș din sticlă securizată, luxul din băile moderne

Autor: admin
0 comentarii

Nimeni nu poate nega atractivitatea unor paravane duș din sticlă, dovadă că tot mai mulți dintre aceia care își construiesc acum case noi ori pur și simplu își modernizează reședințele mai vechi se orientează spre aceste elemente ce dau un plus de modernitate camerei de baie.

Sunt foarte elegante și relativ simplu de întreținut, deoarece sunt confecționate dintr-o sticlă specială, cu proprietăți aparte, ce se diferențiază mult de sticla comună.

Din geamuri standard nu se pot face paravane sau cabine de duș rezistente deoarece acest material s-ar crăpa ușor sub acțiunea apei fierbinți.

Norocul face că pe la începutul secolului 20, mai exact în anul 1903 un francez a inventat sticla securizată, prin combinarea sticlei obișnuite cu nitratul de celuloză.

Ulterior, un austriac a creat și el o variantă de sticlă mai rezistentă, asa încât reprezentantul galic a fost impulsionat să creeze și el ceva cu adevărat aparte, mai precis un material realizat din combinarea polivinilului butiralic cu două straturi de sticlă.

Totuși, a mai fost nevoie de aproape jumătate de secol până când, în 1963, o companie americană din Ohio a produs un duș cu pereții transparenți din sticlă. Clienții au fost asigurați că acest material este de circa cinci ori mai rezistent decât sticla clasică utilizată la ferestrele caselor din acea perioadă.

Deși acum tehnologiile în materie de realizare și montare de paravane și cabine de duș au avansat mult, inițial panourile de sticlă erau puse în niște rame speciale.

În 1970, după șapte ani, a apărut și dușul cu panouri fără rame, ceea ce le-a adăugat acestor cabine din baie un plus de atractivitate.

În așa fel, nemaiexistând rame, nu a mai fost vorba de mucegai și murdărie, deoarece calitatea sticlei de a fi foarte alunecoasă nu permite acumulările de acest gen. Suprafețele curate sunt cheia pentru o baie luxoasă, atractivă. Iar sticla este materialul perfect pentru a satisface această cerință legitimă a oamenilor.

Este bine a se utiliza la curățarea cabinelor de duș produse naturale de curățare și să se evite deteriorarea sticlei folosindu-se substanțe chimice agresive.

O combinație de bicarbonat de sodiu și oțet este foarte bună și ieftină în egală măsură. Din reacția lor rezultă acidul carbonic, ideal pentru panourile de sticla și cadrele metalice.

Pentru a elimina petele generate de apa cu o duritate mai mare, care poate să lase pete galben-maronii din cauza mineralelor pe care o conține, se poate folosi un amestec de suc de lămâie și oțet care se pulverizează din belșug pe locurile cu pete, se lasă 10 minute să acționeze, după care se șterge ușor cu o lavetă moale din bumbac.

S-ar putea sa te intereseze si