Prima pagină » Ce se întâmplă atunci când te începi o relație cu un tip care nu e genul tău

Ce se întâmplă atunci când te începi o relație cu un tip care nu e genul tău

Autor: admin
0 comentarii

Ce se întâmplă atunci când te începi o relație cu un tip care nu e genul tău

De ce spun asta? Ei bine, fie că îți dorești doar să te distrezi sau te simți pregătită să ai o relație serioasă, viitorul tău partener ar trebui să îndeplinească anumite cerințe pe care tu le impui.

Dar ce faci în momentul în care simți acea chimie cu o persoană și nu este genul tău? Pe moment te vei simți puțin speriată și vei avea tendința de a te retrage din acea situație, chiar dacă poate nici nu ai început o relație.

Este normal să ai anumite preferințe, chiar și în cazul viitorul tău partener. Problema intervine în momentul în care preferințele tale devin ușor rigide și nu accepți anumite compromisuri. Este bine să fii deschisă și să te abați de la acele reguli de genul „să fie independent’, „să aibă intenții serioase’ sau anumite aspecte ce țin de bunuri materiale.

Fie că ai experimentat să fii cu cineva care nu este genul tău sau urmează să faci asta, iată o selecție a lucrurilor pe care le poți descoperi singură:

1. Poți descoperi anumite talente ascunse

Dacă ești genul de persoană care urmează cu rigurozitate o rutină, va fi o adevărată provocare pentru tine să îți ieși din zona de confort. Iar faptul că ieși cu o persoană care nu este neapărat genul tău, te va expune la tot felul de experiențe și trăiri noi care te pot determina să aflii lucruri noi despre tine, de care până atunci nici nu aveai habar. Spre exemplu, dacă nu ești atrasă atât de mult de sport, iar persoana cu care ieși este interesată de felul în care arată și pare că doarme în sala de sport, te poate face și pe tine pasionată de acest lucru.

2. Ai putea descoperi că îl placi, deși nu e genul tău

Știi cum se zice, niciodată să nu spui niciodată! Acest lucru se aplică și în cazul relațiilor amoroase. Pe măsură ce ieși cu o persoană care nu e genul tău, poți avea plăcuta surpriză să constați că acea persoană este potrivită pentru tine. Femeile au tendința de a avea o părere preconcepută în momentul în care cunosc un bărbat, însă cu timpul acea părere se poate schimba, transformându-se în ceva frumos și benefic pentru ele.

3. Poți descoperi că nu ai avut un gen preferat de bărbat

Pe măsură ce interacționezi cu persoane noi, ai putea realiza că nu ai avut niciodată un gen preferat de bărbat, iar până în acel moment ai preferat unul singur doar pentru că te simțeai confortabilă cu respectivul. În viață este bine să te lași surprinsă și să accepți orice fel de provocare cu brațele deschise. Cred că ar trebui să ai tăria să fii deschisă chiar și atunci când simți că lucrurile capătă o altă valență față de cea cu care ești obișnuită.

4. Descoperi pasiunea de a ieși tot mai mult

Cele mai citite articole

Dacă te-ai obișnuit să fii greu de cucerit și ai descoperit că felul acesta de a fi nu te ajută, vei vrea să ieși tot mai mult și să cunoști tot mai multe persoane. Lucru care este și normal și în regulă, de altfel. De vreme ce ieși cu mai multe persoane și diferite, vei avea mai multe opțiuni, implicit și alegerea ta va fi mai grea. Poți aprecia lucruri diferite la bărbați, precum faptul că este atent, te ascultă, este grijului sau la fel de deschis ca și tine. Dar, pe lângă asta, trebuie să îți lași o mică portiță deschisă.

5. Ești mult mai empatică

Stereotipurile nu au făcut bine nimănui, mai ales când vine vorba de o relație amoroasă. Atunci când ieși cu persoane care nu sunt genul tău, vei deveni mult mai empatică la nevoile lui și vei acorda mult mai mult respect asupra lucrurilor pe care el le spune. Dă-i o șansă acelui tip drăguț care te-a abordat sâmbătă seară în club, chiar dacă ți s-a părut ciudată abordarea lui. Ține minte, și bărbații au emoții în momentul în care încearcă să cucerească o femeie.

6. O să ai noi perspective asupra vieții

Dacă ai prestabilit un ideal în ceea ce privește relațiile și bărbații, riști să ai parte de o dezamăgire foarte mare. Te poți simți atrasă de persoane care nu reprezentau până atunci pentru tine o posibilitate. Cel mai important lucru este să îți lași inima deschisă și să nu cauți același gen de bărbat cu care tu ai fost până atunci. Vei râmâne surprinsă de cât de multe lucruri pot oferi cei din jur și de ceea ce poți învăța de pe urma experiențelor pe care le-au avut.

7. Descoperi că ai alte preferințe

Înafară de faptul că ai posibilitatea să cunoști persoane din afara zonei tale de confort, ajungi să te cunoști mult mai bine pe tine și implicit să fii conștientă de ceea ce cauți și îți dorești de la un partener. Înainte de a începe o relație, trebuie să te simți pregătită să fii în acea relație, dar mai ales să simți faptul că acel partener este potrivit pentru tine, chiar dacă înainte nu făcea parte din lista ta.

8. Vei deveni mult mai echilibrată

Atunci când ieși cu persoane care se aseamănă cu felul tău de a fi, poate interveni plictiseala și faptul că ai nevoie de o schimbare în viață. Ideal ar fi să încerci să cunoști bărbați care au tot felul de activități și care au dorințe diferite în viață, fie că nu rezonează cu ceea ce îți dorești tu. Ține cont de faptul că poți avea parte și de dezamăgiri, iar în viață este bine să încerci și cu fiecare ocazie să rupi barierele pe care ți le-ai impus.

9. Îți ieși din zona de confort

Se spune că urmăm aceleași tipare pe care le-am văzut în familia noastră, implicit la părinții noștri. Un lucru adevărat, însă poți fi chiar excepția de la regulă. Dacă în familie ai văzut o relație toxică, acest lucru nu înseamnă cu trebuie să îl adopți și tu. Odată cu ieșirea din zona de confort, are loc și o schimbre la nivelul percepției pe care o ai asupra vieții. Pe lângă faptul că ajungi să te dezvolți ca persoană, capeți și mult mai multă încredere în tine.

Citește și:
5 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să îl găsești pe partenerul perfect pentru tine

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-se-intampla-atunci-cand-te-incepi-o-relatie-cu-un-tip-care-nu-e-genul-tau-666046/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si