Tehnicianul maseur este o persoana care efectueaza masaje profesionale adaptate nevoilor pacientilor, starii lor de sanatate si afectiunilor cu care se lupta. Definitia precisa poate varia deoarece, in functie de de stilul de masaj pe care il practica, fiecare masaj terapeut functioneaza diferit.
Acestea sunt in primul rand de relaxare, terapeutice, izometrice sau drenaj limfatic. Un maseur ajuta pacientul sa se recupereze dupa o accidentare, sa lupte impotriva durerilor de diferite motive, sa reduca efectele negative ale stresului sau sa combata imperfectiunile pielii cauzate de celulita. De asemenea, poate recunoaste defectele de postura si are cunostinte despre cum sa le corecteze.
Datorita cererii mari de specialisti in acest domeniu, gasirea unui loc de munca nu ar trebui sa fie dificila. Mai ales ca bolile coloanei vertebrale sunt un adevarat flagel al timpurilor moderne – 60 pana la 80% din populatie sufera de ele. Potrivit unor cercetatori, aceasta problema a ajuns la rangul de boala a civilizatiei si va afecta pe toata lumea la un moment dat.
Obtinerea calificarilor pentru a lucra ca terapeut de masaj permite nu numai gasirea unui loc de munca bine platit, ci ofera si un sentiment de implinire si satisfactie. Pacientii sunt recunoscatori pentru ajutor in recuperare si recomanda de bunavoie serviciile si altor persoane.
Cum poti deveni tehnician maseur?
Multi oameni se intreaba cum arata curriculumul in aceasta profesie. Un maseur terapeut trebuie sa aiba nu numai cunostinte teoretice, ci, mai presus de toate, practice. Din acest motiv, un curs maseur se desfasoara in ateliere amenajate ca adevarate saloane de masaj.
Cele mai citite articole
Acest curs, precum si curs ingrijire batrani sunt acreditate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, fiind recunoscute la nivel national si international.
Viitorii maseuri vor invata secretele profesiei sub supravegherea unui cadru didactic calificat format din persoane care se implica activ in profesia lor. In plus, programul de plata al cursului este unul flexibil, cursantii pot plati contravaloarea acestuia si in rate.
Ce oportunitati de dezvoltare profesionala are un tehnician maseur?
Maseurii au mari oportunitati de dezvoltare profesionala deoarece exista multe tipuri si tehnici de masaj care functioneaza diferit asupra pacientului. Ei pot invata noi moduri sau le pot imbunatati pe cele deja cunoscute. In profesia de maseur terapeut, invatarea, imbunatatirea calificarilor si dorinta de a aprofundare a cunostintelor sunt caracteristici de dorit. Oamenii cu pasiune si dorinta de auto-imbunatatire nu ar trebui sa aiba prea multe dificultati in a gasi un loc de munca.
Deschiderea propriului salon de masaj
Dupa primirea diplomei, tehnicienii in masaj decid adesea sa-si deschida propria afacere. Munca pe cont propriu aduce cel mai mare venit, dar necesita experienta si investitii, de exemplu, achizitionarea unui pat de reabilitare, diverse accesorii pentru masaj sau inchirierea unei camere.
Salariul unui maseur depinde in primul rand de tehnicile de masaj pe care le stapaneste, de forma de angajare si de orasul in care lucreaza. De asemenea, merita amintit ca a fi maseur nu este doar o profesie, ci si o misiune si vocatie. Pe langa salariile mari, recunostinta pacientului care se recupereaza are o valoare extraordinara.