Prima pagină » Cum să închei o relație de lungă durată

Cum să închei o relație de lungă durată

Autor: admin
0 comentarii

Cum să închei o relație de lungă durată

Să pierzi o persoană apropiată este dificil, fie că vorbim despre o simplă relație de prietenie sau despre o relație de iubire. Suferim adesea și după câteva luni petrecute alături de un partener, iar decizia de a renunța la cineva drag este întotdeauna dificilă, indiferent de cât de multe motive ne arată că este momentul să facem acest pas.

Totul devine și mai complicat, iar durerea este adesea direct proporționala cu perioada petrecută împreună, așadar nu este deloc surprinzător că ne este atât de greu să renunțăm la o relație nepotrivită, mai ales dacă vorbim despre ani de relație și sute de amintiri împreună. Cu toate acestea, atunci când ești sigură că vrei să faci acest pas, este bine să ții cont de câteva sfaturi, pentru a-ți ușura atât ție situația, cât și partenerului tău.

1. Pregătește-te pentru ceea ce urmează

Având în vedere că este foarte dificil să iei decizia de a renunța la o persoană atât de importantă pentru tine, probabil te-ai gândit la ce ar trebui să spui. Atunci când îți faci un plan, gândește-te foarte bine și la locul și momentul potrivit pentru o astfel de discuție. Ar trebui să știi cum ar fi mai bine pentru amândoi, însă trebuie să ții cont de un lucru: nu este deloc ok să te desparți de cel cu care ai avut o relație serioasă prin mesaj, email sau pur și simplu la telefon. Amândoi meritați o discuție fața în față.

2. Fii sinceră

Probabil nu vrei să îți rănești partenerul, însă cel mai bun lucru pe care îl poți face atât pentru tine, cât și pentru el este să îi spui adevărul în ceea ce îl privește. În felul acesta veți avea amândoi o încheiere și veți afla ce anume a dus la această situație. Cel puțin veți afla ce anume ați greșit, acest lucru fiind de ajutor în viitor, nu-i așa?

3. Faceți schimb de lucruri

Dacă locuiți împreună situația este și mai dificilă, deoarece trebuie să căutați alte spații de locuit. Dacă tu te-ai mutat la el sau invers, tot va fi problematic, deoarece vor exista numeroase obiecte pe care trebuie să le luați. Încercați să vă ajutați în această etapă pentru a face lucrurile mai ușoare. Dacă nu ați locuit deloc împreună, alegeți o zi de întâlnire în care fiecare va aduce înapoi obiectele celuilalt. Dacă vi se pare prea deficil puteți apela oricând la o firmă de curierat.

4. Anunță persoanele apropiate

Cele mai citite articole

Dă-ți timp să procesezi chiar tu această decizie, însă vorbește și cu persoanele apropiate. Prietenii, familia vor fi alături de tine și te va ajuta să ai cui să îi poveștești totul. În plus, este bine să te gândești și la ce le vei spune rudelor curioase care te vor întreba la diferite evenimente unde este tipul simpatic care te-a însoțit în trecut. Nu oferi prea multe explicații, le poți spune doar că pur și simplu relația s-a încheiat.

5. Gândește-te la lucrurile pe care le poți face pentru a trece mai ușor peste despărțire

Chiar dacă tu ești cea care inițiază această despărțire, tot vei fi afectată. Încearcă să te gândești la moduri prin care poți trece mai ușor peste despărțire. Poți merge la un terapeut pentru sfaturi, scrie-i o scrisoare fostului iubit, apoi arde-o. Găsește un nou hobby, fă sport – încearcă orice crezi că te-ar putea ajuta să te simți mia bine, însă oferă-ți timp să plângi, dacă asta simți, deoarece doar așa vei putea merge mai departe.

6. Evită orice contact

Câteodată este imposibil să rămâi prietenă cu fostul iubit, însă în unele cazuri acest lucru este posibil. Chiar dacă poate în timp veți deveni cu adevărat prieteni buni, încearcă, cel puțin în prima luna, să nu îl contactezi. Este mai bine să vă oferiți o perioadă de liniște, iar apoi veți vedea dacă puteți rămâne prieteni.

7. Nu te învinui

Chiar dacă a fost ideea ta să vă despărțiți, asta nu înseamnă că ești tu ești cea vinovată de tot ce s-a întâmplat. Nu trebuie să te gândești că ai luat decizia greșită, ci că ai făcut ce era mai bine pentru viitorul amândurora.

Citește și:
Cum să-ți recapeți încrederea după o despărțire

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-inchei-o-relatie-de-lunga-durata-664043/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si