Prima pagină » Cum sa iti organizezi pas cu pas o expozitie de arta

Cum sa iti organizezi pas cu pas o expozitie de arta

Autor: admin
0 comentarii

Sa organizezi pentru prima data o expozitie de arta poate fi un lucru interesant si dificil in acelasi timp. Trebuie sa iei in calcul numeroase aspecte, incepand de la alegerea locatiei perfecte pana la atragerea publicului potrivit. 

Iata cateva sugestii pentru a organiza pas cu pas un vernisaj de succes.

Cunoaste-ti scopul

Incepe prin a intelege si a defini scopul din spatele organizarii unei expozitii. Realizeaza o strategie pentru a intelege ce beneficii poti avea de pe urma unui astfel de eveniment. Ar trebui sa iti propui sa realizezi unul sau mai multe dintre urmatoarele:

  • mai mare deschidere catre iubitorii de arta si catre profesionistii din domeniul artei
  • Mai multe vanzari si obtinerea de profit
  • Un meets-and-greets
  • Popularitate
  • Transmiterea unui anumit mesaj social

Locatia

Exista cativa factori cruciali care trebuie luati in considerare in timp ce selectati o locatie pentru organizarea unei expozitii de arta.

Cele mai citite articole

In primul rand trebuie sa cunosti bine publicul caruia te adresezi. In functie de acest lucru vei stii mai usor ce tip de locatie vei alege. De exemplu, daca arta ta este una moderna, care este destinata publicului tanar si nonconformist, va trebui sa alegi o locatie expozitionala usor atipica. In schimb daca te adresezi unui public format din persoane potente financiar, care se bucura de un anumit statut financiar, ar trebui sa le oferi posibilitatea de a-ti admira lucrarile intr-un spatiu care sa ii impresioneze si sa se ridice la nivelul exigentelor lor. O solutie ar fi alegerea unei locatii luxoase, situata intr-o zona centrala, asa cum este Palatul Noblesse din Bucuresti.

Hotaraste cand sa deschizi expozitia

Dupa ce definesti scopul expozitiei, te poti gandi la o tema relevanta care va exprima si va sublinia ideea operelor tale de arta. O tema ideala ar trebui sa completeze lucrarile de arta si sa creeze un mediu care sa evidentieze frumusetea tablourilor tale. De exemplu, pentru lucrari cu tema religioasa, o perioada potrivita pentru organizarea expozitiei ar putea fi in preajma Pastelui sau a Craciunului.

Bugetul

Stabileste un buget pentru eveniment si alege in consecinta locatia, precum si alte servicii care se incadreaza in bugetul tau. Ia oferte de pret de la diferite locatii, furnizori si curatori. Compara-le tinand cont de bugetul si calitatea serviciilor si alege ceea ce este mai bun.

Pregatirea operelor de arta

In functie de spatiul disponibil pentru expozitie, hotaraste-te cate opere de arta doriti sa expuneti. In plus, stabileste daca vrei sa organizezi o expozitie personala sau o expozitie de grup, alaturi de alti artisti. Prezinta cele mai bune piese de arta ale tale si asigura-te ca vei expune si cateva piese noi. Creeaza entuziasm in randul vizitatorilor cand prezentati o noua lucrare de arta. Pregateste-le pe toate cu cel putin o luna in urma.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si