Prima pagină » Filme de văzut & garderobe de neuitat, în perioada coronavirusului

Filme de văzut & garderobe de neuitat, în perioada coronavirusului

Autor: admin
0 comentarii

Bref, ca un anxios cu state vechi de plată, după ce am făcut un discret atac de panică la cafea, mi-am adus aminte de câteva filme pe care poate nu ar fi rău să le (re)vedeți în această perioadă.

Nu le-am ales întâmplător, ci pe considerentul garderobelor. M-am gândit la 5 filme care m-au impresionat inclusiv din acest punct de vedere – ținute la care mă gândesc de ani de zile, detalii ce se apropie de o anume perfecțiune, personaje pentru care hainele vorbesc uneori mai mult decât replicile lor etc.

Să începem cu un regal stilistic – filmul Evil Under The Sun, lansat în 1982, în regia lui Guy Hamilton. Costumele sunt semnate de Anthony Powell, un adevărat maestru, un fel de Edith Head la masculin. Recomand în special pentru ținutele de plajă purtate de Diana Rigg.

Continuăm cu <<strong>em>Death on the Nile, din 1978, în regia lui John Guillermin. Costumele sunt semnate de același Anthony Powell. Nu cred că există nici măcar o singură ținută pe care să nu o fi „devorat” în egală măsură, dar uitați-vă cu atenție la caftenele din catifea accesorizate splendid, purtate de Angela Lansbury.

Cele mai citite articole

Sunt sigur că o veți adora pe Glenn Close în Reversal of Fortune, în rolul miliardarei Sunny von Bullow. Filmul regizat în 1990 de Barbet Schroeder ne prezintă (printre altele) o Glenn Close coafată impecabil, purtând, poate, cele mai sofisticate ansambluri din cașmir din istoria cinema-ului recent. De altfel, și ținutele lui Jeremy Irons sunt la fel de armonioase.

O mai țineți minte pe Gwyneth Paltrow în The Royal Tenenbaums, filmul din 2001 al lui Wes Anderson? Tunsoarea ei perfectă, agrafele, celebra haină din blană, toate vă vor trezi anumite nostalgii stilistice. Desigur, la fel ca toate ansamblurile sport, bentițele din prosop și alte elemente la fel de alternative.

Dacă vă era dor de o rochie perfectă de la Jil Sander sau de la Raf Simons, trebuie să vă revedeți obligatoriu I am Love, odiseea stilistică a lui Luca Guadagnino. Tilda Swinton le poartă ca nimeni alta. Cu această ocazie vă veți aduce aminte de ce anumite genți de la Fendi nu se vor demoda niciodată.

Vizionare plăcută!

Citește și:
10 filme romantice pe care merită să le vizionezi într-o seară petrecută acasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/filme-de-vazut-garderobe-de-neuitat-in-perioada-coronavirusului-714668/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si