Prima pagină » Cum să îți salvezi relația atunci când tu ești cea care a fost infidelă

Cum să îți salvezi relația atunci când tu ești cea care a fost infidelă

Autor: admin
0 comentarii

Cum să îți salvezi relația atunci când tu ești cea care a fost infidelă

Este dificilă să treci peste infidelitatea partenerului, însă ce faci când tocmai tu ești cea care l-a înșelat pe el? Mai poți salva relația? Ești dispusă să faci orice pentru partenerul tău? Dacă ai avut în minte doar răspunsuri afirmative, ar trebui să încerci aceste sfaturi, care te-ar putea ajuta să oferi o nouă șansă relației voastre.

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în minte, fie că tu ești cea care a fost infidelă sau nu, este faptul că aveți nevoie de compasiune, atât tu, cât și partenerul tău. De cele mai multe ori cel care a înșelat se luptă cu criticile celor din jur, însă adevărul este că și această persoană are nevoie de empatie din partea prietenilor.

Așadar, încearcă să discuți cu alte persoane apropiate situația ta (după ce i-ai dezvăluit totul partenerului) și urmează acești pași.

1. Încheie aventura

Este un pas evident, însă foarte important, mai ales dacă aventura ta nu a fost doar ceva de o noapte, ci chiar ai dezvoltat sentimente. Atunci când te implici și în relațiile extraconjugale, acestea pot părea la fel de serioase și poate fi dificil să renunți la ele.

Dacă scopul tău este să îți repari relația/căsnicia, atunci nu ai o altă variantă decât să renunți la cealaltă persoană. Nu mai mențineți contactul, nu vă mai trimiteți mesaje ocazional. Te așteaptă o călătorie dificilă alături de actualul partener, așadar nu ai nevoie de alte persoane în viața ta, care ți-ai putea consuma energia.

2. Gândește-te de ce ai înșelat

De ce înșelăm? Este o întrebare dificilă, pe care trebuie să ți-o pui înainte ca tu și partenerul tău să mergeți mai departe. Să continui o relație atunci când tu ai fost cea infidelă va însemna că trebuie să ai pregătite o mulțime de răspunsuri și explicații.

În primul rând, nu poți să fii sinceră cu soțul tău dacă nu ești cu tine. Gândește-te la absolut tot, regreți că ai făcut-o sau regreți că a aflat, de ce ai făcut asta și așa mai departe. Totodată, amintește-ți că motivele pentru care l-ai înșelat nu reprezintă și justificări, ci aceste explicații te pot ajuta să îți reclădești relația.

3. Fii complet sinceră

Trebuie să fii conștientă că va fi foarte dificil să recapeți încrederea partenerului tău. Vei munci constant pentru ca relația voastră să fie ca înainte, iar asta înseamnă că va trebui să dezvălui cât mai multe despre tot ceea ce s-a întâmplat.

Răspunde la toate întrebările sincer, fără furie, amintindu-ți că și tu îți dorești ca lucrurile dintre voi să se îmbunătățească. Luați în calcul și varianta unui ajutor specializat, terapia de cuplu ajutând mai mult decât vă puteți imagina.

4. Asumă-ți responsabilitatea

Cele mai citite articole

Doar tu știi cât de vinovată te simți, însă trebuie să fii conștientă că era normal ca acest lucru să se întâmple. Această perioadă o să rămână mereu în relația voastră, însă amândoi trebuie să încercați să mergeți mai departe.

Asumă-ți responsabilitatea pentru greșeala pe care ai făcut-o pentru a putea amândoi să vă rezolvați problemele. Probabil și partenerul tău are o vină pentru faptul că lucrurile nu mergeau perfect între voi, însă el nu te-a îndemnat să ai o aventură.

Oricât de greu vă este să comunicați, nu trebuie să dai vina pe el pentru această situație, ci să găsiți amândoi o modalitate practică și matură de a vă înțelege.

5. Fii dispusă să creezi o nouă relație

În acest punct trebuie să realizați amândoi că trebuie să o luați de la început. Trebuie să vă reconstruiți încrederea unul în celălalt și să rezolvați problemele, nu să vă prefaceți că ele nu există.

O schimbare permanentă s-a produs și este important să o vedeți, pentru a putea acționa cât mai bine pentru amândoi. Atât tu, cât și partenerul, trebuie să decideți cum veți contribui amândoi la reconstruirea relației.

Veți explica mai bine ce vă doriți? Veți discuta toate problemele? Puteți învăța ceva din întreaga experiență?

6. Iertați

Nu merită să treceți peste această experiență dacă nu învățați nimic. Folosiți această oportunitate pentru a discuta de temerile voastre, despre lucrurile în care credeți și despre lucrurile pe care vi le doriți împreună.

Tu trebuie să te ierți în primul rând pe tine și apoi să ceri ca și partenerul tău să o facă. A fost o greșeală pe care ți-ai asumat-o, însă împreună vă puteți consolida relația.

Citește și:
Efectele majore pe care infidelitatea le are asupra unei relații

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-iti-salvezi-relatia-atunci-cand-tu-esti-cea-care-a-fost-infidela-659389/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si