Prima pagină » Cum să te descurci cu un partener ce te critică mereu

Cum să te descurci cu un partener ce te critică mereu

Autor: admin
0 comentarii

Cum să te descurci cu un partener ce te critică mereu

Relaţiile sănătoase nu sunt mereu perfecte iar partenerii pot deveni cei mai puternici critici. Totuşi, atunci când negativismul atinge cote maxime într-o relaţie, trebuie să alegi între a fugi sau a riposta. Unul dintre cele mai grele lucruri de făcut este să rămâi calmă şi iubitoare atunci când eşti criticată la fiecare două secunde. Iar atunci când treci prin asta, este greu să vezi persoana aceea ca pe cineva care te iubeşte şi îţi este prieten.

Atunci când criticile se întind pe o perioadă destul de lungă de timp, ajungi la un punct unde pur şi simplu nu mai vrei să te confrunţi cu asta. Apoi doreşti să te lupţi cu reproşurile şi să îi oferi partenerului acelaşi tratament.

Totuşi, dacă treci prin aşa ceva, este greu să îţi dai seama prin ce trece persoana de lângă tine. Există câteva adevăruri despre oamenii ce tind să critice foarte mult.

  • Există o frică ce îi macină.
  • Cred că se poate întămpla ceva foarte rău în viaţa lor şi trebuie să se asigure că fac tot posibilul ca să împiedice asta.
  • Deşi pare ciudat, gândurile lor le transmit că răspunsurile pe care le dau îi vor face să se simtă mai împăcaţi, mai fericiţi, mai siguri pe ei.
  • Răspund cu voce tare întrebărilor ce şi le pun singuri despre situaţii, despre tine sau despre ce cred în acel moment.
  • Este posibil să te iubească şi să le pese foarte mult de tine atunci când te critică. Pentru ei, lucrurile pe care le spun nu înseamnă neapărat ceva negativ.

Iarăşi, există şi câteva adevăruri despre cei ce trăiesc constant în situaţia asta:

  • Simt că totuşi criticile nu sunt chiar aşa de constante precum par.
  • Depun mult prea multă energie încercând să se apere încontinuu.
  • Nu vor să accepte faptul că uneori criticile pot fi valide.
  • Răspund cu acelaşi tratament atunci când se simt atacaţi.
  • Nu au încredere în ei şi în propriile forţe.

Cum te descurci cu această situaţie fără a te epuiza? Există două moduri.

1. Fă un pas în spate şi gândeşte-te la ce îţi doreşti cu adevărat

Cele mai citite articole

Vrei să reconstruieşti conexiunea şi să ai parte de mai multă dragoste? Vrei să ai parte de pace şi iubirea de la început? Sau pur şi simplu nu îţi mai doreşti relaţia actuală?

A avea o idee despre ceea ce vrei este foarte important. Tentaţia de a răspunde la rândul tău cu multe critici este foarte mare, însă în acest mod nu vei avea parte de ce îţi doreşti, adică o conexiune sănătoasă şi iubire necondiţionată.

2. Fii deschisă pentru a explora mai multe posibilităţi

Atunci când ai un partener ce te critică mereu, durează să încerci să vezi ceva diferit şi să îţi dai seama că nu trebuie să continui în direcţia ce te extenuează. Ai putea să ai o discuţie deschisă pentru a vedea ce îşi doreşte şi el cu adevărat.

Citește și:
Încetează să mai alergi tu după el! Pentru că îți faci rău singură!

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-te-descurci-cu-un-partener-ce-te-critica-mereu-669897/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!