Prima pagină » De ce diferența de vârstă nu înseamnă (aproape) nimic pentru o viață de cuplu fericită

De ce diferența de vârstă nu înseamnă (aproape) nimic pentru o viață de cuplu fericită

Autor: admin
0 comentarii

De ce diferența de vârstă nu înseamnă (aproape) nimic pentru o viață de cuplu fericită

De ce diferența de vârstă nu înseamnă (aproape) nimic pentru o viață de cuplu fericită

Într-adevăr, există diferențe între voi dacă partenerul tău este mai în vârstă sau mai tânăr decât tine. De exemplu, iubitul tău se poate afla deja la finalul carierei când tu doar ce o începi pe a ta sau el își poate dori copii când tu doar ce ai început să te bucuri că ai tăi s-au mutat de acasă. Însă, în orice relație există divergențe, iar acestea nu au nicio legătură cu diferența de vârstă.

Așadar, aici sunt 4 lucruri care contează cu adevărat pentru o relație lungă, fericită și sănătoasă și care nu au nicio legătură cu vârsta.

1.Să reziști tentației de a te enerva

Cel mai important pentru o relație este ca tu și partenerul tău să tratați fiecare problemă cu calm. Ieșirile nervoase te pot determina să spui lucruri pe care nu le simți de fapt, cuvinte urâte spuse doar din cauza nervilor.

Pentru o viață sănătoasă de cuplu trebuie să rezistați tentației de a vă enerva din cele mai mici neînțeleri ce apar între voi. În acest tip de situații, e recomandat să te oprești o secundă și să tragi aer adânc în piept. Poți chiar să te duci într-o altă cameră și să bei un pahar cu apă, iar când te întorci vei putea să continui discuția cu calm.

2.Să ai aptitudini bune de comunicare

Într-o relație este important să puteți avea o discuție liniștită chiar și despre cele mai sensibile subiecte.

Atunci când îi mărturisești partenerului tău tot ce gândești și ce simți în legătură cu o problemă, te aștepți ca el să te înțeleagă. Așa și părerile lui trebuie înțelese. Trebuie să te abții de la reproșuri și de la tipicul „Eu am dreptate, tu greșești”.

O conversație nu se va termina niciodată cu bine dacă nu încerci să iei comentariile și motivele partenerului tău de viață în serios.

3.Să ai abilitatea de a găsi soluții într-un conflict pentru a rezolva problemele apărute

Nu există cuplu care să nu aibă parte de divergențe.

Cele mai citite articole

Pot fi probleme serioase:

  • Te simți pregătită să vă mutați împreună?
  • A venit timpul pentru un copil?
  • Ar trebui să accepți un job într-un alt oraș?

Sau probleme zilnice de mică importanță:

  • O să își strângă vesela după ce a mâncat sau te va ajuta la gătit și la curățenie?
  • Este ok că aruncă hainele murdare pe jos sau ar trebui să le pună imediat în coșul cu rufe?
  • O să vină cu tine la shopping?

Indiferent de situație, partenerii de cuplu trebuie să își împărtășească preocupările și să asculte atent răspunsul primit, astfel încât să se găsească soluții ce vor fi potrivite pentru amândoi.

4.Foarte multă pozitivitate

Încearcă să îi faci complimente iubitului tău și să spui mereu lucruri cu ajutorul acestor expresii: „Sunt de acord când zici că…”, „Apreciez faptul că…”, „Îmi place când…”, „Mulțumesc pentru…”, „Mă bucur să aflu că…” și „Iubesc cum…”.

Pozitivitatea poate fi răspândită și prin fapte. Ajutați-vă reciproc. Zâmbiți des. Luați-vă în brațe. Aceste mici gesturi pot însemna foarte mult.

Așadar, pentru o relație lungă și fericită vârsta nu e un factor atât de important pe cum se crede. Comunicarea, respectul și înțelegerea sunt elementele cheie pentru o relație de succes.

Dacă în viața voastră nu sunt prezente cele patru îngrediente listate mai sus, veți întâmpina provocări greu de dus ce pot determina sfârșitul relației pe care o aveți.

Citește și:
Cele mai importante 5 sfaturi pentru o relație durabilă, pe care cei mai mulți dintre noi le ignoră (din păcate)

Text: Diana Babanica
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/de-ce-diferenta-de-varsta-nu-inseamna-aproape-nimic-pentru-o-viata-de-cuplu-fericita-606540/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si