Prima pagină » Deschiderea oficială a Festivalului Național de Teatru – 2019

Deschiderea oficială a Festivalului Național de Teatru – 2019

Autor: admin
0 comentarii

Deschiderea oficială a Festivalului Național de Teatru – 2019

Ediția din acest an a FNT este dedicată celor 30 de ani pe care îi celebrăm de la evenimentele din Decembrie 1989, care au repus România pe harta democratică a lumii.

Teatrul, clipa magică a Istoriei – este motto-ul din acest an al Festivalului Național de Teatru.

O adevărată efervescență culturală va cuprinde Capitala în cele zece zile de festival. Celor 41 de producţii naţionale realizate în stagiunea 2018-2019 li se vor adăuga patru spectacole străine de teatru și dans de înaltă clasă care vor fi jucate pe scenele celor mai importante teatre partenere din București. De asemenea, evenimentele unice, de o mare diversitate – conferințe, dezbateri, expoziţii, proiecţii de film, evenimente speciale, workshop-uri – concentrate în HUB-ul FNT (la ARCUB Gabroveni), vor îmbogăți zilele de festival.

Cele mai citite articole

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția „Doina Levintza – experiment teatral”, care va însoți Festivalul – fiind deschisă publicului pe întreagă sa durată – în foaierele „Marmură”și „Tapiserii” ale TNB. Creații alese, regândite de inegalabila Doina Levintza, propun o fomulă nouă a costumului de teatru într-un manifest artistic de sine stătător: un demers menit să-i recalibreze semnificația. Costumul dobândește, astfel, noblețe, devenind un simbol al perenității celei mai efemere dintre arte: Teatrul.

Expozitie Doina Levintza

Foto: Mihaela Marin

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/deschiderea-oficiala-a-festivalului-national-de-teatru-2019-679360/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si