Prima pagină » Oscarurile fac o schimbare istorică, iar fanii nu sunt mulțumiți

Oscarurile fac o schimbare istorică, iar fanii nu sunt mulțumiți

Autor: admin
0 comentarii

Oscarurile fac o schimbare istorică, iar fanii nu sunt mulțumiți

Oscarurile fac o schimbare istorică, iar fanii nu sunt mulțumiți

Oscarurile fac o schimbare istorică în încercarea de a rămâne relevante pentru categoriile mai tinere de public, dar fanii ceremoniei nu par deloc mulțumiți de modificare. Este vorba despre introducerea unei noi categorii, care va recompensa cel mai popular film al anului. Fanii Academiei Americane deja și-au exprimat nemulțumirea pe Twitter și pe alte rețele de socializare.

Deși ani la rând au existat plângeri că anumite categorii de filme nu sunt luate deloc în seamă de membrii Academiei, fiind vorba despre superproducțiile de la Hollywood cu bugete imense, ale căror realizări sunt recompensate doar de categoriile de machiaj sau efecte speciale, se pare că ideea organizatorilor nu este, nici ea, rezolvarea pe care o doreau cinefilii.

Se știe deja de ani buni că preferințele membrilor Academiei se îndreaptă spre drame și că rareori filmele SF, cele de acțiune sau cu supereroi erau luate în serios, în pofida succesului imens de casă. Însă, de data aceasta, faptul că Oscarurile fac o schimbare istorică, creând o categorie specială pentru acest gen de producții populare, este văzut ca o mișcare populistă fără substanță și nimic mai mult.

Numele noii categorii va fi „Outstanding Achievement in Popular Film”, iar aceasta este prima categorie nouă introdusă după 2001, atunci când în competiție au fost introduse și filmele de animație.

Cele mai citite articole

Oscarurile fac o schimbare istorică, dar nu este vorba doar despre noua categorie, ci și despre faptul că întreaga ceremonie transmisă live la TV va fi scurtată mult, ajungând la doar 3 ore, ceea ce înseamnă că în timpul transmisiunii vor fi anunțate mai puține categorii.

O scrisoare oficială semnată de președintele Academiei John Bailey și CEO-ul Dawn Hudson a anunțat că: „Ne angajăm să producem un show distractiv de trei ore, livrând niște Oscaruri mai accesibile pentru privitorii din toată lumea. Pentru a onora toate cele 24 de categorii, vom prezenta anumite categorii selectate live la teatrul Dolby, în timpul pauzelor de publicitate. Momentele câștigătorilor vor fi montate și transmise mai târziu. Am auzit de la mulți dintre voi că e nevoie de îmbunătățiri ca Oscarurile și Academia să rămână relevante într-o lume în schimbare și luăm în serios acest feedback. Sunt încântați de acești noi pași și de-abia așteptăm să împărtășim mai multe detalii.” Categoriile care vor fi excluse din transmisiunea live nu au fost anunțate încă.

Între timp, fanii nu sunt atât de convinși de faptul că Oscarurile fac o schimbare istorică și plasează introducerea noii categorii sub semnul rating-urilor din ce în ce mai mici din ultimii ani. Anul acesta, ceremonia a fost văzută de doar 26,5 milioane de telespectatori, o scădere de 19% față de anul precedent – și în același timp cel mai puțin populară ceremonie din istorie. Alți nemulțumiți acuză Academia că a creat această categorie special pentru pelicula Black Panther, care nu s-ar califica în mod normal în competiția pentru cel mai bun film, dar ar putea să concureze cu șanse mari pentru premiul de popularitate.

Citește și:
Best dressed la Oscar 2018 (GALERIE FOTO & VIDEO)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/oscarurile-fac-o-schimbare-istorica-iar-fanii-nu-sunt-multumiti-615875/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si