Dacă te afli în situația marii majorități și lucrezi de acasă, cred că ai făcut deja în pauze mai toate lucrurile pe care le poți face în timpul liber în această perioadă de criză. Probabil ai văzut deja toate serialele care te interesau de pe Netflix, ai citit deja o carte, ai fost la teatru sau muzeu virtual, ai dat chiar și cu aspiratorul sau ți-ai făcut proviziile pe o săptămână și totuși parcă se instaurează o plictiseală și un început de depresie. Pentru a combate această stare, mai există ceva ce poți face, care-ți va fi benefic și psihic, dar și după ieșirea din criză: o ordine generală în șifonier. Ți-am pregătit o listă cu principalii pași pe care îi poți urma pentru o eficiență maximă.
Pasul 1
Scoate, pe rând, toate hainele pe care le ai în șifonier și separă-le în două categorii simple: da’ pentru cele de care ești sigură că vrei să le păstrezi, pe care le porți constant și sunt de calitate și nu’ pentru cele care sunt învechite, nu le mai porți, sunt degradate sau nu mai sunt mărimea ta. Încearcă să fii obiectivă. Nu este acum momentul pentru nostalgii și sensibilități. Iar dacă ești cu adevărat nehotărâtă în privința unei piese, sună cel mai bine o prietenă să te ajute.
Pasul 2
Reorganizează maldărul de haine cu da’. Fii foarte organizată. Ordonează hainele în șifonier după categorie (fuste, pantaloni, cămăși, etc.), culoare și necesitate. Hainele sezonului actual este bine să le ai în prim plan, la vedere, iar pentru cele de iarnă, cel mai bine te gândești la a le depozita în siguranță, în huse și cutii pentru a nu se deteriora. Într-o perioadă în care sustenabilitatea este vitală, cea mai importantă este o purtare și o depozitare cu grijă și atenție a hainelor. De ce să cheltuim inutil pentru a înlocui piese care s-au deteriorat și nu mai pot fi purtate din neglijență?
Pasul 3
Creează-ți o colecție capsulă personală cu piesele pe care le porți cel mai des. Aici vorbim de viața de zi cu zi, de ce porți la job, când ieși la o întâlnire relaxată cu prietenii sau în weekend la o plimbare în parc. Selectează 20-30 de item-uri, pe care să le poți combina în nenumărate feluri. Ai timp acum. Împrăștie-le pe pat și creează cât mai multe variante de outfit. Poți chiar să le faci poze și să le strângi într-un folder la care să apelezi de fiecare dată când ești pe grabă sau în pană de idei.
Pasul 4
Îndreaptă-ți acum atenția și către hainele categorisite cu nu’. Mai aruncă un ochi critic asupra lor. Unele poate pot fi modificate sau reparate la croitor. Ia în calcul că le poți îmbunătăți deasemenea chiar tu prin mici intervenții sau styling-uri creative. Inspiră-te din reviste și site-uri de modă, fii originală, suprapune, răsucește, ia în calcul alte posibilități de styling față de cele pe care le-ai abordat până acum. Iar când ai terminat cu acest proces, împachetează tot ce ai hotărât că nu mai porți, caută organizații care primesc donații pentru oamenii la nevoie din zona ta și fă o faptă bună. Te vei simți foarte bine după.
Pasul 5
Nu neglija accesoriile. Fie că vorbim de bijuterii, genți, curele sau pantofi, reia pentru fiecare procesele de mai sus. Triază cu atenție, ordonează în funcție de categorie și aranjează-le într-un mod care să-ți ofere un overview cât mai facil. Pentru asta ai nevoie de cutii de toate mărimile pentru depozitare. Dar nu te gândi la cutii urate din carton. Se găsesc acum nenumărate variante ornamentale pe toate gusturile. Fă o cercetare online. Caută cutii frumoase, pe gustul tău care să se potrivească și cu interiorul casei tale. Este momentul optim pentru shopping online și va avea de câștigat și ambientul casei tale.
Deci vezi? Este simplu. Așa ca nu mai sta pe gânduri. Îți va face bine și psihic, vei avea de câștigat în eficiență pe termen lung, vei ajuta oameni prin donații și va avea și impact estetic asupra designului de interior al locuinței tale. Lets go!
Citește și:
Stilul contează chiar și pentru cei care cred că nu contează!
Text: Daria Georgescu
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro