Iubirea ar trebui să fie ușoară și firească, ca respiratul. Iar atunci când este reală, nu e loc de certuri, învinovățiri, abuzuri, violență și sex de împăcare. Și nici de comportament obsesiv, incluzând aici excesul de analiză, dorința de a-l controla pe celălalt și de a-i urmări în permanență mișcările.
Dramele sunt pentru persoanele imature, care nu știu ce-și doresc cu adevărat într-o relație, cele care trăiesc cu prejudecata că iubirea ar trebui să fie obsesivă, neîmblânzită, pătimașă.
Nu, nici pe departe! Iubirea trebuie să fie ușoară! De fapt, ar trebui să fie cel mai ușor lucru pe care l-ai făcut vreodată! Ar trebui să-ți calmeze sufletul și mintea. Ar trebui să o simți ca pe o pătură moale și confortabilă, care-ți ține de cald. Ar trebui să te facă să te simți în siguranță. Și ar trebui să se întâmple natural, fără să o forețezi în nici un fel. Când doi oameni se iubesc și vor să fie împreună, între ei trebuie să fie o stare de echilibru, fără îndoieli, fără dorință de putere în cuplu. O relație imatură este plină de îndoieli și întrebări: „oare mă iubește?”, „oare m-a înșelat?”, „oare cât va dura relația asta?”. Pe de altă parte, o relație matură nu e niciodată marcată de nesiguranțe, de incertitudini, de temeri. Pentru că toate răspunsurile sunt deja cunoscute, prin urmare nu e loc de spaime, ci doar de siguranță și confort.
Relațiile imature te lasă mereu secat(ă) pe interior. O relație matură îți oferă tot ce ai nevoie și chiar mai mult de atât. Nu te lasă nici un moment cu impresia că ți-a fost luat ceva. O relație matură nu lasă spații neumplute și nu are fisuri.
O relație imatură se dezvoltă între doi oameni incompleți, care încearcă să devină un întreg. O relație matură este între doi parteneri care rămân două individualități distincte, care nu se forțează să devină un întreg cu orice preț, ci doar se străduiesc să devină oameni mai buni. În relațiile imature, cei doi parteneri încearcă să-și rezolve disputele prin mesaje și sms-uri, în timp ce doi parteneri maturi vor alege mereu să-și vorbească față-n față. Într-o relație imatură, partenerii se simt mereu amenințați de alții; într-o relație matură cei doi se bucură să întâlnească oameni noi și să interacționeze cu ei. Nu se tem nici de iubiții din trecut și nici de necunoscuți. Sunt pur și simplu încrezători în ei înșiși și în dragostea celuilalt. Pe de altă parte, relațiile imature nu au un fundament puternic, prin urmare orice și oricine reprezintă o amenințare.
Relațiile imature sunt încărcate de prejudecăți și au o agendă. În relațiile mature, nu există o cronologie și o ordine a evenimentelor și lucrurile sunt lăsate să se întâmple de la sine. Partenerul nu-ți judecă bagajul emoțional din trecut, ci te ajută să-l cari. Pentru că există credința într-un viitor comun. Așadar, tu în ce tip de relație ești implicată?
Citește și:
10 semne care îți arată că partenerul tău nu a avut niciodată o relație matură din punct de vedere emoțional
Foto: Imaxtree
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/diferenta-dintre-o-relatie-imatura-si-una-matura-673911/