Prima pagină » Îți iubești cu adevărat partenerul sau ai doar nevoie de atenție?

Îți iubești cu adevărat partenerul sau ai doar nevoie de atenție?

Autor: admin
0 comentarii

Îți iubești cu adevărat partenerul sau ai doar nevoie de atenție?

Câteodată, atenția pe care o primești din partea unei persoane poate fi atât de flatantă, încât crezi că este dragoste. Dacă te întrebi cât de profunde sunt sentimentele tale pentru partener, iată câteva aspecte la care ar trebui să te gândești și să-ți oferi niște răspunsuri:

Îi duci dorul atunci când nu ai parte de atenția lui?

Când nu ai atenția lui, te gândești la el? Îi simți lipsa? Sau doar te întrebi de unde altundeva ai putea primi atenție? Când se simte trist sau stresat vrei să îl ajuți să-și îmbunătățească starea sau aștepți să treacă singur prin aceste momente până când va fi pregătit să își reîndrepte atenția către tine? Infatuarea și căutarea atenției sunt sentimente egoiste. Dragostea, pe de altă parte, este un sentiment pur, dorința de a avea un parteneriat, de a-i dori celui de lângă tine tot binele, chiar dacă asta presupune și compromisuri.

Ești alături de el la bine și la rău?

Te bucuri cu adevărat de reușitele lui și ești în aceeași măsură tristă atunci când eșuează? Vrei să te implici în problemele pe care le are și să le rezolvați ca o echipă? Îi oferi spațiul de care are nevoie atunci când îl cere, însă îl asiguri că poate apela oricând la ajutorul tău? Atunci înseamnă că îți pasă cu adevărat.

Dragostea adevărată nu necesită un efort incredibil

Atunci când iubești o persoană, îți pasă de ea în întregime, o respecți, vrei să ai încredere și nu ai vrea să îi faci rău niciodată. Îi iubești părțile mai puțin bune și vă înțelegeți într-un mod profund, de obicei aveți și valori asemănătoare. Dezvoltați o conexiune puternică și vă bucurați unul de compania celuilalt. Simți că nu trebuie să te dai peste cap ca relația să funcționeze și nici să faci o mulțime de compromisuri.

Ești dispusă să faci sacrificii pentru el?

Iubești pe cineva atunci când îți dorești mai mult decât atenția lui, când ești pregătită să faci sacrificii, să-i fii alături în momentele mai puțin plăcute din viață. Dacă poți vedea frumusețea sufletului, și poți accepta că orice om are propriile defecte, dar și că fiecare dintre noi avem zile mai puțin bune în care vrem să fim lăsați singuri, înseamnă că dragostea este reală.

Ce îți spun instinctele?

Cele mai citite articole

Este acel sentiment pe care nu ai cum să nu-l recunoști. Instinctul care îți spune cum stau de fapt lucrurile. Poți dori atenție din partea mai multor persoane, dar dacă iubești pe cineva, vei dori să o primești din partea lui mai mult decât orice. Poți fi înconjurată de o mulțime de oameni, și tot să ai în gând doar acea persoană specială.

Îi oferi aceeași atenție pe care ți-o oferă și el ție?

Vrei să se simtă dorit și special sau urmărești doar să ți se ofere ție aceste lucruri? Dragostea este atunci când vrei ca în aceeași măsură să simtă că primește atenția pe care o oferă și că sentimentele pe care le are sunt reciproce.

Sperăm că am reușit să te lămurim într-o oarecare măsură și că răspunsurile pe care le-ai găsit să fi fost cele pe care le intuiai dinainte.

Citește și:
5 motive pentru care ești plictisită în relație

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/iti-iubesti-cu-adevarat-partenerul-sau-ai-doar-nevoie-de-atentie-671034/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si