Prima pagină » Lucruri pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față

Lucruri pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față

Autor: admin
0 comentarii
Lucruri pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față

Vei găsi o mulțime de idei pe internet care îți promit o piele superbă, însă trebuie să știi că dacă vei aplica anumite produse (sau o vei face greșit) s-ar putea să îți provoci sau să îți agravezi problemele tenului.

1. Acidul glicolic

Este normal să fii atrasă de ideea faptului că îți poți aplica singură exfolianți chimici pentru o piele superbă. Din păcate însă, dacă nu o vei face respectând câteva reguli, vei răni pielea și rezultatul nu fi cel pe care ți-l doreai. De exemplu, acidul glicolic nu este mereu recomandat persoanelor cu pigment închis al pielii, deoarece este un tratament ușor imprevizibil. Dacă tenul tău este mai închis, este recomandat să folosești acidul salicilic, deoarece este mai blând. În plus, cea mai importantă regulă este că trebuie să consulți un medic dermatolog înainte de a aplica un astfel de exfoliant.

2. Săpunul obișnuit

Curățarea tenului este un proces delicat și trebuie să ai grijă la produsele pe care le folosești. Trebuie să elimini uleiul în exces, însă pielea ta trebuie să rețină uleiurile naturale, care ajută ca tenul să rămână hidratat și protejat. Săpunul obișnuit poate usca pielea și poate provoca iritații, prurit și chiar inflamații și eczeme. Cel mai eficient produs este un gel de curățare, de preferat unul care nu va face foarte multă spumă.

3. Lime sau lămâie

Lime-ul sau lămâia au numeroase beneficii pentru organismul tău, însă nu și pentru ten. Dacă pui citrice pe ten și apoi ieși afară, te poți alege cu o arsură chimică numită fotodermatită.

4. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este o minune pentru pielea noastră, însă nu și pentru ten dacă ai tenul gras. Deși are proprietăți antioxidante, este un produs prea gros, pe care pielea îl absoarbe cu greu. Asta înseamnă că stă prea mult pe suprafața pielii, blocând astfel porii și creând un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Asta duce la apariția acneei, un lucru pe care nu ți-l dorești. Dacă vrei totuși să folosești un ulei natural, alege-l pe cel de măsline. Aplică pe o dischetă demachiantă sau pe o bucată de vată câteva picături de ulei și apoi întinde-l pe față.

5. Măști exfoliante DIY

Iubim măștile DIY, dar ce ingrediente sunt potrivite? Nucile, sâmburii de piersici sau mango sunt ingrediente prea abrazive pentru pielea ta. Îți poți provoca singură adevărate răni, așadar este mai bine să alegi variantele specialiștilor. Dacă totuși ai vrea să folosești și măști naturale, alege-le pe cele cu miere, cafea sau mălai. Particulele mici și fine nu vor răni pielea, însă o vor exfolia exact cât ai nevoie.

6. Cremă cu factor de protecție expirată

Cremele cu factor de protecție solară nu ar trebui să îți lipsească din casă, însă asta nu înseamnă că ar trebui să folosești una rămasă de acum un an sau doi. De ce? La fel ca în cazul oricărui produs care expiră, creme cu SPF își pierd din putere, devenind ineficiente. Verifică mereu data de pe ambalajul produselor și încearcă să ții minte și când le-ai deschis pentru prima dată. Pielea ta îți va mulțumi.

7. Ceara de epilat

Dacă iei anumite medicamente/creme cu substanțe concentrate pentru riduri, acnee sau alte probleme ale tenului, este posibil ca pielea ta să fie mai sensibilă. Asta înseamnă că nu este întocmai recomandat să folosești ceară de epilat. Fă-ți mereu un test pe o porțiune mai mică. În felul acesta eviți posibilitatea să îți provoci o adevărată arsură.

8. Fixativ

Fixativul se folosește pentru fixarea coafurii, nicidecum a machiajului. Faptul că acest sfat a devenit popular este destul de periculos, deoarece ingredientele acestui produs irită pielea. În plus, din cauza alcoolului usucă tenul și distruge bariera naturală de protecție a pielii tale.

9. Apă oxigenată

Apa oxigenată este folosită pentru dezinfectarea rănilor, așadar singurul moment în care este ok să o aplici pe ten este atunci când te alegi cu o zgârietură sau tăietură mai serioasă. În plus, aceasta trebuie folosită imediat după rănire și nu constant, deoarece îngreunează procesul de vindecare.

Citește și:
5 trucuri extrem de simple pentru o piele mai sănătoasă

Foto: Instagram (@oliviaculpo)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/lucruri-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-aplici-niciodata-pe-fata-620635/

S-ar putea sa te intereseze si