Prima pagină » Lucruri pe care trebuie neapărat să le știi despre epilarea de lungă durată la tine acasă

Lucruri pe care trebuie neapărat să le știi despre epilarea de lungă durată la tine acasă

Autor: admin
0 comentarii
Lucruri pe care trebuie neapărat să le știi despre epilarea de lungă durată la tine acasă

Epilarea de lungă durată a devenit un subiect de interes pentru orice femeie. Acum poți scăpa într-un mod nedureros de părul nedorit, iar asta ne-am dori toate, nu?

Ei bine, un lucru și mai reconfortant este faptul că în prezent nu trebuie să mergi neapărat la un salon sau o la o clinică pentru acest tip de epilare. Poți face și tu această procedură din confortul propriei locuințe, însă înainte de a încerca acest lucru, trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

În primul rând, modul în care poți obține o epilare de lungă durată la tine acasă este cu ajutorul unui aparat cu IPL (Lumina Intens Pulsată). Impulsul luminos al acestui aparat acționează asupra firului de păr, mai exact asupra foliculului.

Totodată, trebuie să știi că înainte să folosești acest aparat zona trebuie rasă, nu epilată. De ce? Așa cum am precizat anterior, impulsul acționează asupra rădăcinii firului de păr, astfel încât tratamentul de fotoepilare este eficient doar dacă firul de păr există în teaca sa.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că nu trebuie să fii bronzată atunci când folosești aparatul de epilat cu IPL. Cel mai bine este să îl folosești în lunile în care nu te vei expune la soare. Cu cât pielea este mai deschisă la culoare și firul de păr este mai vizibil, cu atât epilarea este mai eficientă. Tocmai de aceea, acest tip de epilare nu este recomandat persoanelor cu părul blond foarte deschis.

Cele mai citite articole

Probabil vrei să îl știi este și în cât timp se văd rezultatele. În general, vei vedea îmbunătățiri după prima utilizare, însă sunt recomandate în jur de 5 ședințe. Distanța între ședințe trebuie să fie de minimum două săptămâni. În felul acesta, în două luni, dacă vei respecta întocmai indicațiile aparatului, vei scăpa de firele nedorite. Trebuie menționat că părul va cădea pur și simplu de-a lungul a câteva zile din cauza acelui impuls, reapariţia sa este înhibată.

Ce riscuri există? La fel ca în cazul oricărei alte proceduri, există și mici riscuri. După procesul de epilare cu IPL poate apărea roșeața și umflarea temporară a zonei, însă de obicei aceste efecte secundare apar dacă aparatul nu este folosit corespunzător. Un alt lucru pe care trebuie să îl faci, este să maschezi cu un creion alb posibilele alunițe de dimensiuni mai mari.

De ce aparatul de epilare cu IPL este alegerea perfectă?

Este ușor de folosit, o procesul nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute (pentru picioare și mâini), poate fi folosit și pentru zona feței (dacă există accesorii speciale), nu ai nevoie de alte creme și, în plus, este o alternativă perfectă pentru epilat dacă te confrunți cu foliculita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/lucruri-pe-care-trebuie-neaparat-sa-le-stii-despre-epilarea-definitiva-la-tine-acasa-598194/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si