Prima pagină » 4 moduri prin care să nu te mai gândești la orice problemă într-o relație

4 moduri prin care să nu te mai gândești la orice problemă într-o relație

Autor: admin
0 comentarii

4 moduri prin care să nu te mai gândești la orice problemă într-o relație

Știm și noi cât de greu este să nu te gândești la orice problemă ar putea apărea, mai ales când e vorba de o relație. Atunci când te gândești prea mult, riști să îți faci probleme, deși ele nu există și ești mereu speriată. De cele mai multe ori, simți că nu ajuți atât de mult pe cât ți-ai dori. Însă, ar trebui să fii conștientă că nu ar trebui să te preocupi de orice s-ar întâmpla, fie că este vorba de un eveniment bun sau rău. Important este să îți dai seama din timp că aceste moduri de a gândi nu sunt deloc benefice relației pe care o ai și să știi cauza acestui lucru. Există însă și câteva moduri care te pot ajuta să treci peste acest tip de a gândi:

1. Gândește-te la altceva

Rădăcinile acestor moduri de a gândi este frica. Fie că vorbim de frica de a fi părăsită și de a fi singură, ea joacă un rol destul de important în tot acest proces. Atunci când ai tendința de a gândi foarte mult la anumite lucruri, gândește-te imediat la cu totul altceva. Se spune că atragem ceea ce gândim, și cu siguranță nu îți dorești să atragi gânduri negative.

2. Înconjoară-te de energie pozitivă

De fiecare dată când simți că ai un gând care nu îți dă pace, gândește-te la lucruri pozitive și care să îți aducă zâmbetul pe buze. Activitățile precum meditația, dansul, gătitul pentru cineva sau cititul cărții preferate, te vor ajuta să scapi de acea energie negativă. Conform unui studiu făcut de cei de la Yale, în 2012, oamenii pot scăpa de sentimentele negative atunci când țin în mână ceva cald. Așa că, atunci când simți că te încojori de sentimente care nu te lasă să îți continui activitățile, fă-ți un ceai!

3. Trăiește momentul

Știm cât de greu este să te bucuri de fiecare moment al vieții tale, fără să te stresezi că ceva ar putea merge în neregulă. Este chiar inutil să te preocupi de lucruri care poate nici nu s-au întâmplat și nici nu se vor întâmpla. Acceptă faptul că nu poți controla și nici prevede viitorul, oricât de mult ți-ai dori acest lucru. Dar, cel mai important lucru este să te bucuri de fiecare moment și mai ales de lucrurile mici, în loc să te preocupi de ceea ce s-ar putea întâmpla într-o relație.

4. Vorbește despre asta

Cele mai citite articole

Persoanele care se gândesc foarte mult la orice se întâmplă în jur sunt cunoscute pentru faptul că nu-și arată sentimentele, iar acest lucru duce și la anxietate. Cel mai bine este să vorbești deschis despre asta, fără să îți fie teamă de ceea ce ar putea gândi partenerul tău, în loc să îți reprimi acele sentimente. Este cunoscut faptul că prin împărtășirea sentimentelor și problemelor cu ceilalți, se poate diminua anxietatea și depresia, în loc să te izolezi și să păstrezi în tine ceea ce simți. Vorbește despre asta cu un prieten apropiat sau chiar cu un terapeut, care îți poate oferi un ajutor specializat.

Citește și:
7 ultimatumuri care sunt sănătoase pentru o relație

Foto: Shutterstock

Text: Iulia Brăslașu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/4-moduri-prin-care-sa-nu-te-mai-gandesti-la-orice-problema-intr-o-relatie-619169/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si