Prima pagină » 7 motive pentru care ai nevoie de uleiul de ricin în rutina ta de frumusețe

7 motive pentru care ai nevoie de uleiul de ricin în rutina ta de frumusețe

Autor: admin
0 comentarii
7 motive pentru care ai nevoie de uleiul de ricin în rutina ta de frumusețe

Cu doar un click pe Pinterest vei putea vedea nenumărate masti de față sau de păr făcute din ulei de cocos.

Ce este uleiul de ricin?

Obținut din planta numită ricinus communis, uleiul de ricin conține foarte mulți acizi grași. Grăsimile monosaturate aflate în procent de 80% în uleiul de ricin, sunt folosite în idustria de frumuste pentru diferite creme hidratante ajutând la regenerarea celulelor. Uleiul de ricin poate fi păstrat la orice temperature ceea ce îl face să fie un ingredient foarte ușor de folosit.

Beneficiile uleiul de ricin

Favorizează creșterea părului

Uleiul de ricin favorizează creșterea părului și ajută la o mai bună circulație a sângelui în scalp, ceea ce stimulează creșterea părului. Utilizați-l că o mască de păr, incălzindu-l cu mâinile și faceți-va un masaj pe scalp cu ulei de ricin. Folosiți-l ca o masca regeneratoare pentru păr și veți observa imediat beneficiile acestui produs, nu doar că părul va crește mai repede dar va fi și mult mai strălucitor.

Îndepărtează mătreața

Tocmai deoarece conține atât de mulți acizi grași uleiul de ricin este remedial perfect împotriva mătreții. Uleiul de ricin este binecunoscut și pentru efectele sale antibacteriene și antifungice. Folosiți o masca de păr așa cum am menționat și mai sus, în fiecare zi și veți observa că părul este mai curăt, iar scalpul nu mai este deloc uscat.

Previne subțierea părului

Uleiul de ricin conține acizi grași omega 6 care stimulează creștearea părului, și acizi grași omega 9 care controlează pierderea de apă din păr și îl fac mai maleabil. Este suficient să folosiți o mască de păr pe bază de ulei de ricin și firul de păr va fi mai puternic.

Ajută la creșterea sprâncenelor

Așa cum puteți folosi uleiul de ricin pentru creșterea părului de pe cap, acesta este recomandat și pentru sprâncene. Folosiți un tub de rimel pe care l-ați terminat și puneți ulei de ricin în acel recipient. În fiecare seară înainte de culcare dați-va cu ulei de ricin pe sprâncene pentru a stimula creștea părului și a avea sprâncene mai sănătoase.

Previne și reduce vergeturile

Uleiul de ricin conține acizi grași cu Omega 3 care ajută la reducerea pigmentării pielii produsă de vergeturi și de asemenea stimulează creșterea unui țesut sănătos de piele. Acesta ajută și la minimizarea inflamației vergeturilor. Puteți aplică ulei de ricin pe pielea cu probleme asociat cu crema de corp preferată.

Vindecă buzele și călcâiele crăpate

Cele mai citite articole

În lunile de iarnă aerul rece ne afectează pielea și aceasta va deveni foarte uscată. Uneori este dificil să găsim produsele potrivite pentru a o repara și pentru a remedia efectele nocive pe care frigul le are asupra pielii noastre. Un bun remediu pentru buzele crăpate este uleiul de ricin aplicat înainte de balsamul de buze. De asemenea este recomandat să folosiți ulei de ricin pe călcâiele crăpate pentru a hidrata pielea și a evita să aveți un aspect urât al tălpilor.

Hidratează mâinile și cuticulele uscate

Uleiul de ricin conține vitamina E, care este bine cunoscută pentru proprietățile ei calmante și hidratante. Aplicându-l pe mâinile crăpate acesta va hidrata pielea în profunzime. De asemenea insistați în zonă cuticulelor deoarece acestea se vor imuia și vor fi mai ușor de îndepărtat.

Sper că toate aceste sfaturi v-au făcut să vă schimbați părerea despre uleiul de ricin și sa îl introduceți în rutina voastră de frumusețe.

Citește și:
6 beneficii miraculoase ale uleiului de ricin

Text: Andreea Pacioras
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/7-motive-pentru-care-ai-nevoie-de-uleiul-de-ricin-rutina-ta-de-frumusete-586517/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si