Prima pagină » 9 mituri despre infidelitate pe care NU ar trebui să le crezi

9 mituri despre infidelitate pe care NU ar trebui să le crezi

Autor: admin
0 comentarii

9 mituri despre infidelitate pe care NU ar trebui să le crezi

Pentru că oricine poate avea o aventură, există multe aspecte ale acestui subiect care nu sunt tocmai concrete, precum motivul principal pentru care o persoană simte nevoia să înșele. Experții enumără plictiseala, dorința sexuală, dorința emoțională, experimentarea a ceva nou, și așa mai departe, iar acestea depind și de personalitatea individului. Iată care sunt cele 9 mituri despre infidelitate pe care ar trebui să nu le crezi.

Bărbații înșală mai frecvent decât femeile, indiferent de aspectul demografic

Statisticile din trecut au arătat că bărbații sunt mult mai predispuși să-și înșele partenera, însă, în prezent, nu ne mai confruntăm cu această situație. Persoanele înșală, indiferent de gen.

Potrivit unor studii recente, bărbații însă sunt mai predispuși să înșele decât femeile, dar ceea ce este interesant de observat este cum numărul femeilor care înșală a crescut semnificativ în ultimul timp. În cuplurile căsătorite cu vârste cuprinse între 18-29 de ani, femeile sunt mult mai infidele decât bărbații.

Partenerul infidel nu mai este îndrăgostit de cel alături de care formează un cuplu

Experții spun că doar 28% dintre divorțurile din Statele Unite au ca motiv principal infidelitatea. Adevărata provocare pentru un partener care înșală pare să fie aceea de a nu fi prins în fapt. Nu vor să-și părăsească relația curentă, își doresc doar o aventură care să le dea acea senzație de pericol și adrenalină.

Infidelitatea este doar fizică

Infidelitatea este subiectivă, iar fiecare dintre noi are o anumită părere despre ce înseamnă de fapt acest lucru. Așa că, în timp ce tu asociezi infidelitatea cu sexul, partenerul tău o poate defini drept o legătură intimă.

Un studiu recent al Universității Norvegiene de Știință și Tehnologie a arătat că bărbații cred că doar sexul poate fi catalogat drept înșelat, în timp ce femeile au inclus în aceeași categorie și flirtul, dansul și angajamentul emoțional. Este important să discuți cu partenerul tău și să stabiliți care vă sunt limitele, astfel încât să nu se producă o confuzie care vă poate sfârși relația.

Dacă te-a înșelat o dată, o va face mereu

Este perfect normal să te porți precaut cu o persoană despre care știi că a înșelat în trecut, dar oamenii se schimbă. Dacă ai sentimente pentru acea persoană, dar îți este teamă să mergi mai departe pentru a nu fi rănită, s-ar putea să merite riscul. Acordă-i prezumția de nevinovăție, câteodată, oamenii se schimbă.

Partenerii infideli înșală pentru că sunt nefericiți în relația actuală

Cele mai citite articole

Deși pare destul de ciudat, unele persoane infidele sunt foarte fericite în relația de cuplu. În aceste situații, infidelitatea este simbolul a ceva ce lipsește în viața celui care înșală. Obiectivul acestei persoane este să păstreze lucrurile bune din relația primară, în timp ce își îndeplinește celelalte nevoi cu altcineva.

Persoanele infidele înșală pentru că nu au parte de sex în relație

Într-o statistică de anul acesta al Trustify, 31% dintre partenerii infideli au afirmat că motivul principal care i-a determinat să înșele a fost lipsa satisfacției sexuale din relație. De asemenea, 20% au spus că aventura a fost menită să umple un gol în care nevoile emoționale nu le erau îndeplinite, 17% au căutat să se răzbune pe parteneri, iar 14% au vrut mai multă atenție din partea persoanei iubite.

Persoanele infidele înșală ca să aibă un motiv să divorțeze

Cei care au o aventură nu intenționează să fie prinși, foarte puțini dintre ei vrând să înlocuiască relația curentă cu una nouă. Obiectivul lor este să completeze un parteneriat pe care deja îl au.

Infidelitatea este intenționată

Interacțiunile din afara relației pot începe ca simple prietenii, iar pe măsură ce împarți din ce în ce mai multe detalii cu o anumită persoană, deveniți mai apropiați, negi că s-ar putea întâmpla ceva mai mult între voi, iar în scurt timp, realizezi că ți-ai înșelat partenerul.

Vina este a persoanei cu care te-a înșelat

De multe ori, oamenii învinuiesc persoana care intervine în relație, ceea ce, pe de o parte, poate fi de înțeles, mai ales în primele momente când ești în stare de șoc. Trebuie să ții minte că persoana cu care ai fost înșelată nu și-a luat un angajament față de tine. Ar putea să nu știe de existența ta, și chiar dacă știe acest lucru, întreaga vină este a celui care este implicat într-o relație și a hotărât să încalce încrederea pe care i-ai oferit-o asumându-și riscul de a te pierde.

Citește și:
9 motive pentru care trebuie să te desparți de cineva

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/9-mituri-despre-infidelitate-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-crezi-630359/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si