Prima pagină » Cum se intretin corect articolele de blana naturala

Cum se intretin corect articolele de blana naturala

Autor: admin
0 comentarii

Piesele vestimentare din blana naturala sunt printre cele mai apreciate articole, nelipsite din garderobele fashionistelor. Acestea au avantajul de a fi la moda indiferent de sezon, transformand imediat orice outfit banal in unul WOW. De la caciuli de blana, la haine din blana naturala, acestea dau aspect rafinat oricarei tinute si, in plus, sunt extrem de confortabile.

Potrivit expertilor de la veste din blana naturala sau haine, doamnele trebuie sa poarte o esarfa la gat care sa impiedice patrunderea acestora in material.

Curatarea hainelor din blana

Cele mai citite articole

In zilele umede, cand haina este atinsa de zapada sau de apa de ploaie, se recomanda scuturarea blanii pentru eliminarea excesului de apa sau tamponarea cu o laveta din microfibra. Ulterior, haina sau caciula va fi pusa pe umeras intr-o camera bine aerisita, fara sa fie indreptata catre surse directe de caldura. Dupa uscarea completa, haina se poate netezi usor cu mana, pentru a-si recapata forma initiala. Atentie, nu e necesar sa se utilizeze o perie sau un pieptene.

Anual, haina trebuie dusa la o curatatorie speciala pentru blanuri, chiar daca nu a fost purtata foarte des. Caciulile de blana naturala, vestele si hainele retin praf, asa ca trebuie curatate periodic pentru a-si recapata stralucirea si a rezista intr-o forma impecabila cat mai mult timp.

Depozitarea hainelor de blana

In timpul in care nu sunt purtate, hainele de blana si caciulile trebuie sa fie puse pe un umeras special, rezistent, intr-un loc suficient de spatios, astfel incat sa-si pastreze forma si sa nu apara cute inestetice.

Locul ideal de depozitare pentru perioadele in care nu sunt purtate este o incapere bine aerisita, intunecoasa, cu o temperatura de pana in 22 grade Celsius si o umiditate de 50%. Hainele de blana sunt extrem de rezistente. Intretinute corespunzator pot rezista foarte multi ani, asa ca merita investitia.

In plus, chiar si articolele de blana ce prezinta defecte pot fi reconditionate si transformate astfel incat sa poata fi in continuare purtate cu placere. O haina de blana de calitate este o piesa vestimentara atemporala, ce va completa cu succes orice tinuta, dand un aer elegant si aristrocratic.

Sursa: https://www.ele.ro/fashion/stiri-fashion/cum-se-intretin-corect-articolele-de-blana-naturala-61954

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si