Adevărul este că tuturor ne place să avem o piele catifelată, fie că mergem în vacanță, fie că tocmai a venit vremea pentru pantalonii scurți.
Dincolo de a ști cum să ne epilăm corect, puține dintre noi știu și cum să evite iritățiile care apar mai apoi sau chiar să folosească alte metode de epilare ca să obțină rezultatele dorite.
Pentru a nu face din procesul de epilare o experiență neplăcută, trebuie să fii organizată înainte de toate. Nu te grăbi – până la urmă este momentul tău din zi în care să te ocupi de frumusețea ta.
Udă-ți pielea câteva minute înainte de a începe să te epilezi, întrucât în acest fel firele de păr sunt mai ușor de îndepărtat cu aproximativ 60%. Timpul optim pentru asta este în jur de 2-3 minute.
Orice ai face, nu te epila cu aparatul niciodată pe pielea uscată, chiar dacă ești în grabă. Riscul de a te irita nu merită timpul pe care crezi că îl economiseșți.
O altă problemă a epilatului este aspectul care apare după ce tocmai ai terminat să te epilezi. Ce se poate face pentru a preveni asta?
Schimbă aparatele pe care le foloseșți regulat, astfel vei avea de fiecare dată o piele catifelată și fără iritații. De asemenea, nu aplica prea multă presiune pe aparat în momentul epilării.
Când vine vorba despre firele de păr care apar pe sub piele, sfatul nostru este să foloseșți produse de exfoliere. Aceasta pare să fie, potrivit unui studiu, problema pe care 30% dintre femei o întâmpină în momentul epilării.
Dacă pielea ta este una sensibilă, ai grijă să foloseșți un exfoliant special pentru acest tip de piele pentru a evita efectele neplăcute ale utilizării sale.
Știi acele mici umflături roșii care apar pe piele în urmă epilarii? Ei bine, ele poartă numele de folicule și sunt o iritație a folicului firului de păr. Tratamentele pentru astfel de situații diferă în funcție de tipul de iritație a fiecăreia dintre noi, în unele situații fiind recomandate de către medic creme care să calmeze mâncărimea provocată de apariția lor.
Un alt sfat pe care ți-l putem oferi ca să te fereșți de irității este să te epilezi în sensul opus creșterii firelor de păr.
Epilatul cu ceară este una dintre cele mai folosite metode, fie că este acasă, fie că este făcut la salon. Dacă ai avut deja prima astfel de vizită pentru epilare la salon, te poți ocupa de acasă ca pielea ta să rămână la fel de catifelată. Nu uita să ai pielea exfoliată cu 24 de ore înainte și pregătită pentru epilat pentru a evita iritațiile.
Acordă-ți timp – asigură-te că ai tot ceea ce-ți trebuie și poți începe. Orice ai face, îndepărtează ceara dintr-o mișcare, dacă vei face asta încet, nu vei obține rezultatele dorite.
În ceea ce privește folosirea epilatorului, știm deja că durerea poate reprezenta un aspect neplăcut la început. Și în acest caz îți recomandăm să îți uzi înainte zona pe care vrei s-o epilezi. Dacă alegi totuși să îți păstrezi pielea uscată, poți folosi un prosop uscat care să ridice firele de par și să ușureze epilarea. După ce termini, nu folosi niciun produs, așteapta câteva ore până să faci asta.
Epilarea cu laser este cea mai costisitoare variantă de a scăpa de părul nedorit și este cunoscută și sub numele de IPL. Deși sunt persoane care povestesc despre experiența lor în ceea ce privește epilarea cu laser, nu există o modalitate de a scăpa 100% de firele nedorite. Însă avantajul epilarii cu laser este acela că, după 6-8 ședințe, vei observa că aspectul zonei epilate este diferit precum și ritmul în cu care firele cresc este diminuat.
Când vine vorba de durere, majoritatea celor care au încercat epilarea cu laser descriu experiența ca pe o senzație de arsură, dar sunt și persoane care spun că durerea este una mult mai puternică, mai ales în zonele sensibile. Dar așa cum deja știm cu toate, fără puțină durere, nu avem nici rezultate, nu-i așa?
Citește și:
TOP 10 Cele mai bune creme cu SPF 50, de care tenul tău are nevoie în această vară
Text: Ruxandra Banica
Foto: Instagram.com/tropicofc
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-sa-te-epilezi-corect-si-fara-durere-666403/