Prima pagină » Caracteristicile operatiei de rinoplastie

Caracteristicile operatiei de rinoplastie

Autor: admin
0 comentarii

Rinoplastia este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai dificile interventii chirurgicale plastice. Este important nu numai sa schimbi forma nasului si sa-i oferi dimensiunea sau forma dorita, ci si sa nu perturbi respiratia nazala. 

Prin urmare, o operatie de rinoplastie ar trebui facuta numai de un specialist cu experienta, care si-a dovedit deja bunele rezultate, si un  astfel de medic este Dr. Panturu. Rinoplastia poate fi efectuata atat deschisa cat si inchisa. 

Accesul deschis presupune o incizie a pielii din exterior, care in final va fi aproape invizibila. Cu acces inchis, interventia chirurgicala se efectueaza din partea mucoasei nazale (prin nari) fara incizii externe si nu lasa urme deloc. Rinoplastia inchisa este considerata mai complexa si necesita abilitati speciale ale chirurgului plastician.

Tipul de acces se determina direct la consultatie si depinde de multi factori: forma nasului, caracteristicile structurii acestuia si rezultatul final dorit. Operatia de corectare a marimii sau formei nasului se realizeaza sub anestezie locala sau sub anestezie generala. Alegerea anesteziei este recomandata in functie de complexitatea interventiei chirurgicale si de durata operatiei propuse. In orice caz, pacientul scapa complet de durere si nu simte niciun disconfort.

Perioada post operatorie este nedureroasa

Cele mai citite articole

Rinoplastia este o interventie chirurgicala serioasa care necesita nu doar abordarea profesionala a medicului, ci si responsabilitatea pacientului in perioada de reabilitare. Perioada postoperatorie este nedureroasa. Doar in primele zile exista unele neplaceri pentru pacient, deoarece sunt puse tampoane, care ingreuneaza respiratia pe nas. 

Pe nas se aplica un bandaj de ipsos de fixare, care se indeparteaza din cand in cand pentru ingrijirea pielii. In general, purtarea unui astfel de bandaj este obligatorie de la 7 la 10 zile. In acest timp, umflarea primara dispare de obicei, iar vanataile si umflarea sub ochi dispar, de asemenea. Ingrosarea subcutanata reziduala, aproape imperceptibila pentru altii, dispare complet in 6-8 luni. In acest timp, rezultatul final al rinoplastiei incepe sa devina vizibil.

De regula, pacientul este externat a doua zi dupa operatie, dar ramane sub supravegherea medicului, ajungand la clinica pentru examinari si pansamente. Procesul general de recuperare dupa operatia de rinoplastie dureaza aproximativ o luna, timp in care pacientul este instruit sa poarte un bandaj special in zona nasului, precum si sa limiteze activitatea fizica si sa elimine obiceiurile proaste (fumatul, consumul de alcool). Un pacient care a suferit o operatie de rinoplastie trebuie sa fie supus examinarilor obligatorii de catre un chirurg plastician la 3, 6 si 12 luni de la operatie.

Contraindicatii pentru rinoplastie

Un chirurg plastician cu experienta va refuza sa efectueze operatia daca pacientul are antecedente cu urmatoarele boli: boli ale sistemului cardiovascular, tulburari de coagulare a sangelui, boli cronice ale ficatului si rinichilor in stadiul acut, boli oncologice, boli infectioase, boala mintala. Desigur, operatia de rinoplastie este un pas serios in viata unei persoane care vrea sa-si schimbe nasul si, in acelasi timp, viata. 

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si