Prima pagină » Cele mai comune scuze pe care le folosim pentru a rămâne într-o relație toxică

Cele mai comune scuze pe care le folosim pentru a rămâne într-o relație toxică

Autor: admin
0 comentarii

Cele mai comune scuze pe care le folosim pentru a rămâne într-o relație toxică

„Până aici!” Probabil îți repeți această propoziție de mult mai multe ori decât ai vrea să recunoști. Oricine se află într-o relație toxică și-a spus asta, în timp ce simțea că nu mai poate suporta nici măcar o secundă alături de partenerul său. A venit timpul să te desprinzi de tot ce te face obosită și stresată, să scapi de certuri, de momente de tăcere care nu se mai termină și de mersul pe vârfuri, ca nu cumva să faci sau să spui ceva ce îl/o poate supăra.

Situația îți afectează planurile de viitor, dar, în același timp, simți cum te distruge și pe tine. Ești mereu țapul ispășitor pentru tot ce e greșit și parcă atunci când te uiți în oglindă, strălucirea pe care o aveai în ochi a dispărut.

Te surprinzi uitându-te cu invidie la cuplurile care se sorb din priviri și care par că aduc la suprafață tot ce e mai bun unul din celălalt. Îți imaginezi cum se simte să fii cu adevărat iubită și respectată, însă o mică voce din capul tău te împiedică să spui cu adevărat ce simți și să faci pasul cel mare.

Acestea sunt 3 dintre cele mai obișnuite scuze pe care sigur ți le-ai spus măcar o dată și care te împiedică de la a fi din nou liberă.

1. Partenerul tău nu este atât de rău, este doar foarte stresat/ă.

Serios? Te gândești la cât de stresat este el/ea? Cum rămâne cu tine? Aceasta nu este o scuză acceptabilă pentru că, atunci când te afli într-o perioadă stresantă, este normal să cauți ajutor în persoana iubită, nu să o îndepărtezi prin certuri. Meriți mult mai mult decât cineva care te folosește pe post de țap ispășitor pentru a se destinde atunci când este stresat/ă.

2. Nu ai unde să te duci, dacă pleci

Cele mai citite articole

Poate te găsești într-o situație în care eşti dependentă de partenerul tău, iar separarea voastră înseamnă să rămâi pe drumuri. Nu este cazul să disperi, deoarece opțiuni există. Te pot ajuta prietenii și familia, iar dacă acestea nu reprezintă niște variante pentru tine, poți apela oricând la grupuri de ajutor care se ocupă cu astfel de cazuri. Poate părea o schimbare prea mare și puțin înfricoșătoare, dar este mult mai bine față de situația în care ești acum.

3. O să rămâi singură pentru tot restul vieții tale

Această scuză este oarecum paradoxală, deoarece nimeni nu vrea să rămână singur, însă fix așa te simți tu în această relație. Așadar, de ce ai mai rămâne? Ar trebui să te concentrezi pe începutul unei noi vieți, una în care nu ai nevoie de cineva care să te completeze.

Să părăsești o relație toxică nu o să fie niciodată ușor, așa că încearcă să ignori vocea care îți spune toate aceste scuze, și începe să acorzi mai multă atenție ție și nevoilor tale. Atâta timp cât o să faci asta, totul o să fie bine și poate, cine știe, persoana potrivită pentru tine va apărea mai devreme decât te aștepți.

Citește și:
Ce greșeli fac partenerii într-un cuplu atunci când își cer scuze

Text: Andreea Teodorescu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cele-mai-comune-scuze-pe-care-le-folosim-pentru-a-ramane-intr-o-relatie-toxica-602882/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si