Prima pagină » Cum poti transforma un hol banal intr-unul plin de personalitate?

Cum poti transforma un hol banal intr-unul plin de personalitate?

Autor: admin
0 comentarii

Considerat adesea ca un soi de „Cenusareasa” printre celelalte incaperi ale locuintei noastre, holul este departe de a se afla in centrul atentiei noastre atunci cand planificam lucrari de amenajare in casa. In multe situatii, holul este vazut in special ca un spatiu mai restrans, in care nu zabovim prea mult, atunci cand intram, ne lasam haina in cuier, respectiv iesim din casa si aruncam o ultima privire in oglinda inainte de a inchide usa  locuintei.

Dar aceasta raportare este una gresita, pentru ca, daca ii vom acorda atentia potrivita si ne vom preocupa cu toata creativitatea si inspiratia in a-l amenaja si decora cu bun gust, holul se poate transforma intr-o adevarata carte de vizita a locuintei noastre si va oferi prima impresie oricui ne va trece pragul casei. Evident, odata convinsi de acest fapt, nu trebuie sa exageram cu o sumedenie de decoratiuni si detalii, ci sa ii oferim personalitate si un aer primitor, atractiv, fara a ne mai limita doar la rolul sau functional.

Astfel,  este bine stiut faptul ca, in cele mai multe cazuri, holurile apartamentelor de bloc sunt spatii destul de reduse si adeseori intunecate, nebeneficiind de ferestre in preajma lor. Asa ca ne vom preocupa sa ii oferim cat mai multa luminozitate, folosind la zugravirea peretilor de pe hol  culoarea alba sau alte nuante cat mai deschise sau folosind un tapet cu aceleasi culori aducatoare de lumina, fara motive si detalii incarcate, care vor micsora si mai mult spatiul si asa redus.

Alaturi de mobilierul specific, precum cuierul, un pantofar etc, o oglinda cu o rama deosebita, dar si un model interesant de ceasuri de perete sau un tablou care sa atraga privirile vor avea rolul de a da o nota de distinctie spatiului.

De asemenea, un covoras colorat, un ghiveci cu o floare sau o planta decorativa care se dezvolta fara probleme fara a avea o sursa de lumina directa, cateva etajere montate pe colt sau pe perete, cu cateva carti si mici obiecte decorative, vesele si colorate, o figurina haioasa cu rol de lumina de veghe,  toate acestea vor contribui pe deplin la un aspect cald si atractiv. Astfel, atat cei care locuiesc aici, cat si cei care vor veni in vizita se vor bucura de fiecare data, odata ce vor trece pragul casei, de o atmosfera primitoare si prietenoasa.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si