Prima pagină » Cum să fii împăcată cu trecutul partenerului

Cum să fii împăcată cu trecutul partenerului

Autor: admin
0 comentarii

Cum să fii împăcată cu trecutul partenerului

Cu fiecare nouă relație pe care o ai, este un nou început de care trebuie să te bucuri și să îl apreciezi la intensitate maximă. Chiar dacă pe parcurs dispare entuziasmul de la început, asta nu înseamnă că nu ar mai trebuie să menții acea flacără dintre voi aprinsă.

Fiecare dintre noi are un trecut pe care suntem nevoiți să îl acceptăm. Noul nostru partener nu este nicidecum vinovat de el și nici nu ar trebui să ne judece pentru unele alegeri pe care le-am făcut. Folosește-te de fiecare experiență din trecut și consideră o oportunitate de a învăța din ea și de a te dezvolta.

Iată care sunt aspectele de care nu ar trebui să te preocupi din trecutul partenerului:

1. Dacă a înșelat

Știm deja că înșelatul este una dintre problemele cele mai frecvente din cuplu. Este de înțeles deoarece nimănui nu-i convine ideea de a fi înșelat și trădat de către partener. Astfel că, dacă aflii faptul că actualul tău partener a înșelat într-o altă relație pe care a avut-o, nu ar trebui să îl judeci. Fiecare relație este diferită și nu ar trebui să te aștepți că va face același lucru și cu tine.

2. Nivelul de educație

Faptul că nu ai absolvit o facultate sau nu ți-ai dat licența, nu îți dă motive pentru a judeca o persoană și de a-i impune faptul că ar trebui să o facă și nici să îi judeci motivele pentru care a ajuns în această situație. Foarte multe persoane tind să judece acest aspect când vine vorba de un viitor partener, însă nu este un aspect de care ar trebui să te împiedici. Acest lucru nu îți indică ce fel de persoană este și importante sunt sentimentele dintre voi.

3. Comportamentul imatur dintr-o altă relație

Cu toate ne dorim un partener matur și care să fie hotărât de ceea ce ar trebui să facă în viață, însă există și bărbați care nu sunt așa. Este în regulă să discuți cu partenerul tău anumite aspecte din trecutul tău, însă nu ar trebui să te influențeze și nici să te determine să iei o anumită decizie. În același timp, trebuie să ai în vedere faptul că oamenii se schimbă de-a lungul vieții datorită experiențelor de care au parte.

4. Trecutul sexual

Cele mai citite articole

Dacă există un lucru de care nu ar trebui să ții cont atunci când începi o relație este trecutul sexual. Acest aspect este unul intim și ține de fiecare persoană în parte. Dacă ai anumite afecțiuni, le poți discuta, însă nu aduce în discuție și alte detalii. Nu te lăsa influențată de faptul că trecutul lui sexual poate fi la fel și în relația voastră. Dinamica fiecărei relații este diferită, același lucru aplicându-se și în ceea ce privește viața intimă.

5. Fostele relații

Un alt lucru de care nu ar trebui să te preocupi în legătură cu partenerul tău are în vedere fostele relații pe care le-a mai avut. Fie că a avut relații de lungă durată sau chiar de scurtă durată, acest aspect nu îți va influența relația. Ba mai mult, vei avea tendința să te compari cu fostele iubite, lucru care nu te ajuta deloc și chiar te poate face să nu te simți în regulă cu propria persoană. Nu îți poți trăi viața comparându-te cu alte persoane. Fii conștientă de faptul că ești unică, iar iubitul tău te iubește pentru ceea ce ești.

6. Situația financiară

Pentru foarte multe cupluri, banii reprezintă un motiv de ceartă. Însă, în realitate, fiecare ar trebui să fie responsabil pentru alegerile pe care le face, fie și ele alegeri financiare. Atunci când ești tânăr, atenția ta nu se îndreaptă către cumpărarea unei case sau chiar întemeierea unei familii, ci pe faptul că îți dorești să îți trăiești viața și să experimentezi cât mai ai ocazia. Important este ca fiecare dintre noi să învețe din greșelile din trecut și să nu le mai repete în viitor, implicit nici în relația pe care o are.

7. Dacă a urmat anumite tipare

Foarte multe persoane își urmează cu strictețe genurile de persoane cu care vor să aibă o relație, iar din acest motiv pot rata anumite oportunități, dar și șansa de a fi cu persoane noi, în afara zonei lor de confort. Este important să realizăm faptul că ne schimbăm și că indiferent de ceea ce ar interveni în viața noastră, contează să ne păstrăm identitatea și să fim autentici. În mod cert, ceea ce nu ar trebui să agreezi într-o relație sunt abuzurile și comportamentul neadecvat. Dacă vezi că partenerul tău nu are un comportament așa cum ar trebui, poate fi cazul să începi să cauți ajutor și chiar să te îndepărtezi de acel partener.

Citește și:
50 de întrebări pe care să i le pui partenerului tău (înainte ca relația să devină prea serioasă)

Text: Iulia Brălașu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-fii-impacata-cu-trecutul-partenerului-669761/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!