Prima pagină » Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Autor: admin
0 comentarii
Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Este necesar să înțelegi nevoile specifice ale tenului tău, iar până ajungi acolo, cu siguranță vei încerca diferite produse până ce le găsești pe cele care ți se potrivesc.

Îngrijirea pielii este cu adevărat subiectivă și este o diferență foarte mare între a avea un ten uscat și unul deshidratat, dar cel mai important este tratarea lor corectă deoarece în caz contrar, se pot resimți efecte adverse.

Care este diferența dintre un ten uscat și unul deshidratat?

Este important să știi un singur principiu fundamental în legătură cu îngrijirea pielii: tipul de piele și condiția pielii sunt două lucruri total diferite.Tipul de piele este un produs al geneticii cu care te naști. Tipurile de ten sunt gras, uscat, mixt și normal. Condițiile pielii sunt probleme care apar fie din cauza tipului de ten sau dintr-o îngrijire a pielii necorespunzătoare, probleme care pot fi tratate doar printr-o îngrijire corectă. Acnee, deshidratare, inflamație, roșeață, linii fine, toate acestea sunt probleme ale pielii.

Poți avea un ten gras și deshidratat în același timp. În realitate, tenul tău gras este mult mai gras tocmai din cauză că este deshidratat. Tenului deshidratat îi lipsește apa, așa că atunci când tenul gras este uscat produce mult mai mult ulei în încercarea de a se apăra.

De asemenea, există posibilitatea ca și tenul uscat să fie deshidratat. Persoanele cu tenul uscat folosesc creme cu o textură grasă create special pentru tipul lor de ten și se feresc de produsele care exfoliază din cauză că tenul poate fi afectat. Problema cu îngrijirea tenului uscat este că unele produse pot conține siliconi, care nu hidratează tenul.

Deshidratarea poate duce la mai multe afecțiuni ale pielii. Așa că iată ce ar trebui să faci dacă te confrunți cu această problemă.

1. Acordă o mai mare atenție exfolierii

Cele mai citite articole

În timp ce exfolierea pare să nu fie un pas pe care îl faci în mod frecvent, este destul de greu să îți hidratezi tenul dacă ai straturi de piele moartă. Acizii din produsele de îngrijire au rolul de a ne păstra tenul hidratat. Pentru tenul gras și mixt este recomandată exfolierea din 3 în 3 zile și o dată pe săptămână pentru tenul uscat.

2. Ce este prea mult..nu strică!

Rutina ta de îngrijire a pielii are nevoie de câteva straturi hidratante diferite pentru ca pielea ta să se mențină sănătoasă. Este important să folosești diferite texturi ale produselor hidratante pe piele, cum ar fi esențe, seruri, geluri hidratante sau loțiuni ușoare pentru a transporta ingredientele umectante în straturile mai profunde. După curățare, începe întotdeauna cu produsele cele mai apoase și apoi folosește-le pe cele cu textură mai densă, cum ar fi cremele hidratante.

3. Păstrează-ți tenul hidratat cât mai mult timp

Din moment ce pielea ta suferă majoritatea proceselor prin care aceasta se regenerează în timpul somnului, este important să blochezi cât mai mult umiditatea care se produce peste noapte. Poți face asta prin folosirea unei creme foarte hidratante sau a unui ulei de înaltă calitate bogat în lipide protectoare pentru a acționa precum un strat de acoperire – sau poți folosi chiar și o mască de dormit.

4. Asigură-te că ai o îngrijire complex

Este important să aplici în mod local diferite creme sau produse, însă cu toții știm că este doar vârful iceberg-ului atunci când vine vorba de o îngrijire complexă. Dacă simți că ai pielea deshidratată, asigură-te că ai mâncat destule frunze verzi, grăsimi bune și evită zahărul pe cât posibil. Bea minim 2 litri de lichide pe zi și păstrează consumul de cafea sub control, sau poți chiar înlocui cafeaua cu ceaiul verde.

Citește și:
Cum știi dacă ai tenul uscat sau deshidratat

Text: Iulia Brăslașu
Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/beauty/cum-stii-daca-ai-tenul-uscat-sau-deshidratat-611984/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si