Prima pagină » Relația la distanță: argumente pro și contra

Relația la distanță: argumente pro și contra

Autor: admin
0 comentarii

Relația la distanță: argumente pro și contra

O relație la distanță reprezintă o provocare pentru ambii parteneri, și orice decizie ai fi tentată să iei, există argumente pro și contra. Pe de-o parte, o relație la distanță îți permite să te concentrezi și pe alte paliere ale vieții, având totuși sprijinul partenerului tău. Faptul că vă vedeți mai rar transformă întâlnirile voastre în momente cu adevărat speciale, anticipate și așteptate de voi amândoi. Astfel, vă veți bucura cu atât mai mult de lucururi pe care cuplurile implicate în relații mai convenționale le consideră aproape parte a rutinei lor zilnice: săruturi, îmbrățișări, cine împreună. Pradoxal, distanța vă va apropia mai mult și va face relația voastră mai intensă.

Relațiile la distanță implică, însă, și momente de singurătate, îndoială, melancolie și mult dor
. Cu siguranță, ai auzit de acel proverb: „Ochii care nu se văd se uită” sau de mai actualul și mai cinicul „Într-o relație la distanță sunt fericiți toți patru”.

Așadar, dacă ești pe punctul de a lua o hotărâre și nu știi exact ce decizie este cea înțeleaptă, iată o listă cu argumente pro și contra.

Cu alte cuvinte, continuați relația dacă:

1. Distanța este temporară

Dacă unul dintre voi va studia în străinătate timp de un semestru sau dacă plănuiești să te muți și tu acolo după o anumită perioadă, atunci continuarea relației este, cu siguranță, soluția cea mai potrivită. Evident, ajută foarte mult să știi că situația este temporară, bine delimitată în timp. Necunoscutul este întotdeauna înspăimântător, iar elementul de incertitudine îngreunează mereu lucrurile. Dacă nu știi când va lua sfârșit această situație, perioada în care sunteți departe unul de altul ți se va părea o veșnicie și vei fi din ce în ce mai frustrată.

2. Aveți un plan de acțiune

Dacă tu și partenerul tău ați discutat despre cum vor decurge lucrurile în această perioadă și cum veți gestiona distanța, atunci poți spune „da” unei relații la distanță. În astfel de situații, existența unui plan este mai mult ca necesară. Deși, de cele mai multe ori, lucrurile nu merg „conform planului”, este important să comunicați despre asta. Decideți împreună frecvența vizitelor și dacă, la un moment dat, urmează să vă mutați împreună. Este important să fiți de acord (să nu existe presiuni din nici o direcție) și amândoi să fiți pregătiți pentru acest pas.

3. Distanța nu înseamnă chiar continente diferite

Cu cât distanța este mai mică, cu atât este mai ușor de gestionat relația și de găsit ocazii ca să vă vedeți mai des. E mult mai ușor să te urci în mașină sau în tren și în câteva ore să ajungi la iubitul tău decât să planifici cu ceva timp în avans călătorii cu avionul și escale (și, evident, și mai puțin costisitor). Puteți pune la punct un plan în care să vă vedeți în weekend-uri, o dată la tine, o dată la el. În plus, e bine să vă rezervați timp pentru discuții telefonice și apeluri video. În felul acesta, veți comunica constant și veți anticipa împreună sfârșitul de săptămână.

4. Ați mai avut perioade în care ați stat departe unul de altul și ați gestionat bine relația

Dacă ați mai petrecut timp departe unul de celălalt, atunci o nouă perioadă similară nu va fi o provocare prea mare pentru voi, pentru că deja știți la ce să vă așteptați, ce a funcționat și ce nu, și ce puteți îmbunătăți acum. Dacă doar tu ai mai avut o relație la distanță, nu vei fi luată prin surprindere și ai cumva „asul din mânecă” al experienței! Dacă te-ai descurcat bine prima dată, aș spune că sunt șanse foarte mari să te descurci bine din nou.

5. Aveți o relație de durată și amândoi aveți intenții serioase

Dacă sunteți cu adevărat îndrăgostiți unul de altul, iar ideea de a vă despărți vă frânge amândurora inima, atunci nu e nici o îndoială că trebuie să acceptați provocarea distanței. Nu renunțați la o relație incredibilă, plină de iubire, doar din cauza distanței. Nu lăsați distanța să vă sperie și, în primul rând, aveți încredere unul în celălalt. Această încercare vă va face să fiți un cuplu chiar mai puternic, iar mijloacele de comunicare vă vor fi cu siguranță de ajutor.

Puneți capăt relației dacă:

1. Aveți adesea discuții în contradictoriu

Cele mai citite articole

Dacă vă certați adeseori, o relație la distanță nu e o idee prea bună. Relațiile la distanță implică încredere, iubire, o bună comunicare și sprijin reciproc. Evident, certurile nu sunt deloc un semn încurajator și reprezintă, de fapt, opusul a ceea ce vă doriți în momentul de față. Înainte de a începe o relație la distanță, relația voastră trebuie să fie una solidă și amândoi trebuie să fiți mulțumiți de ea. Dacă, din contra, este una șubrezită de tensiune și certuri, lucrurile se vor deteriora și mai mult și e mai bine să vă despărțiți acum decât să (mai) investiți timp și energie în ceva sortit, evident, eșecului.

2. Ai nevoie de prezența fizică a cuiva

Dacă știi că ai nevoie de cineva lângă tine, iar prezența fizică a partenerului este importantă pentru tine, atunci o relație la distanță nu este deloc o idee bună. Dacă serile pe care ți le petreci de una singură sunt un prilej de anxietate pentru tine, gândește-te cum te vei simți atunci când vei fi singură săptămâni la rândul, iar partenerul tău va fi la mii de kilometri distanță.

Așa cum am mai spus, relațiile la distanță implică mult efort și este important să înțelegi asta înainte de a lua o decizie. În plus, e nevoie de ceva timp ca să te familiarizezi cu noua situație. Poate că te sperie elementul de noutate, poate nu vrei să ieși din zona de confort. Unii oameni se adaptează mai ușor la nou, pentru alții provocarea e mai mare. Absența fizică a partenerului poate fi un element destabilizator și pentru tine, și pentru relație. Așa că poate e mai bine să acceptați că drumurile voastre se despart aici.

3. Nu aveți o istorie prea lungă la activ

Dacă relația voastră este relativ recentă (adică nu aveți nici măcar un an împreună), sugestia noastră ar fi să-i puneți capăt înainte ca lucrurile să devină prea complicate. Sunteți încă în etapa în care ar trebui să vă cunoașteți reciproc, să petreceți timp unul în compania celuilalt, să faceți lucruri împreună. Dacă relația voastră are doar câteva luni, oricât de intense vi se par sentimentele voastre acum, ea nu este încă suficient de solidă încât să facă față unei asemenea provocări. Așa că ar fi mai bine să puneți capăt lucrurilor într-un mod onest și matur, ca să nu stricați conexiunea frumoasă pe care ați avut-o. Puteți chiar să păstrați această opțiune deschisă pentru cazul în care, cândva, drumurile voastre se vor mai intersecta.

4. Vă doriți lucruri diferite în viață

Dacă ați stabilit de comun acord că vă doriți lucruri diferite în viață, atunci n-are nici un rost să vă irosiți timpul cu o relație la distanță. Este absolut în regulă să nu împărtășiți aceleași vise (poate unul dintre voi își dorește o familie și un copil, iar celălalt este mai preocupat de carieră). Poate că țineți mult unul la altul, dar ar fi un act de egoism să vă cramponați de o relație care nu duce niciunde, mai ales dacă implică efortul de a o menține în viață la distanță. Pentru că, în felul acesta, ești și tu blocată, dar îți ții și partenerul blocat (iar distanța nu va face altceva decât să amplifice aceste diferențe). Pur și simplu acceptați că vă doriți lucruri diferite de la viață și despărțiți-vă în termeni civilizați. Cu siguranță fiecare dintre voi va găsi pe cineva mai potrivit (mai devreme sau mai târziu).

5. Sunteți amândoi extrem de ocupați

Dacă amândoi aveți o viață plină, multe oportunități în carieră (pe care nu vreți să le ratați), copii din relații anterioare sau alte obligații, o relație la distanță nu va face altceva decât să vă complice și mai mult viața (și eventual vă va face să vă simțiți copleșiți). Dacă doar unul dintre voi este foarte ocupat, celălalt se va simți abandonat, singur și mereu nevoiaș afectiv în aștepatrea unui telefon sau a unui semn de la partener. În acest caz, o relație la distanță este pur și simplu, rețeta pentru un dezastru. Părăsirea acestei relații te va ajuta să-ți stabilești prioritățile în viață și să te concentrezi mai mult pe lucrurile care contează pentru tine, dar cărora nu le-ai acordat atenție (fiind prea prinsă în relație). Însă nu uita: întotdeauna te poți despărți în termeni de amiciție! Dar pentru asta e nevoie de înțelegere reciprocă și onestitate. E frumos să lași loc de bună ziua, mai ales unui om alături de care ai petrecut momente frumoase.

Citește și:
7 reguli secrete de atracție, dovedite științific

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/relatia-la-distanta-argumente-pro-si-contra-644451/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si