Prima pagină » Serena Williams în catsuit la Roland Garros nu e pe placul românilor, e oricum eroina zilei

Serena Williams în catsuit la Roland Garros nu e pe placul românilor, e oricum eroina zilei

Autor: admin
0 comentarii

Ieri, când intra în arena Philippe Chatrier de la Roland Garros Serena Williams în catsuit, trăiam un moment similar unei revelații. Mă uitam la costumul negru care o înfășura din cap până în picioare și mă gândeam care o fi fost motivul pentru care a ales să îl poarte, bănuind că e vorba despre ceva funcții de compresie (Serena a vorbit deseori despre problemele pe care le are cu cheagurile de sânge care i-au pus și viața în pericol de câteva ori), dar sperând că în alegerea ei vestimentară se află și un fashion statement care să le dea peste nas haterilor – și Serena are fără urmă de îndoială mai mulți decât orice altă jucătoare din circuit. Evident, costumul mulat avea câte puțin din ambele, iar jucătoarea a și vorbit despre asta.

“Toate mamele care au avut o sarcină grea și care s-au întors și a trebuit să încerce să fie neînfricate, în mijlocul tuturor lucrurilor. Asta reprezintă (costumul). Nu poți învinge un catsuit, nu?”, spusese Serena despre echipamentul ei înainte de meci. După ce a câștigat în două seturi împotriva Kristynei Pliskova (7-6, 6-4), campioana a detaliat, pentru că și jurnaliștii s-au prins în hora comentariilor, interziși de îndrăzneala unei femei de a purta ce are chef pe terenul pe care a câștigat de cinci ori Grand Slamul (de trei ori la simplu și de două ori la dublu).

Serena Williams în catsuit: un fashion statement cu multe implicații

“Simt că acest costum reprezintă toate femeile care au trecut prin multe, atât mental, cât și fizic, cu corpul lor, încercând să se întoarcă și să aibă încredere în ele însele”, și-a explicat jucătoarea apariția în catsuit-ul negru cu centură roz. “Chiar cred că este o ocazie pentru mine să inspir un cu totul alt grup de femei uimitoare și de copii”.

Aflată la primul meci într-un turneu major după 16 luni care au inclus nașterea unui copil și complicații care i-au pus viața în pericol (și după ce a câștigat Australian Open însărcinată), Serena Williams în catsuit și-a rostit neînfricată crezul: “îi spun catsuit-ul meu inspirat de Wakanda. L-am proiectat înainte de film (o referire la pelicula Black Panther, n.red.), dar tot îmi amintește de asta. (…) Întotdeauna am trăit într-o lume a fanteziei. Întotdeauna am vrut să fiu o supereroină și acesta este felul meu de a fi una.”

Și nu s-a ferit să vorbească despre cheagurile de sânge care i-au provocat atâtea probleme în trecut. După episoadele din 2011, Serena a mai suferit de asta și după nașterea fiicei sale, anul trecut. “Am avut multe probleme cu cheagurile de sânge și Dumnezeu știe câte am avut în ultimele 12 luni. Deci e și ceva funcționalitate în costum. Am purtat pantaloni destul de mult când jucam, ca să oblig sângele să circule. Este un costum amuzant de purtat, dar e și funcțional, ca să pot juca fără probleme.”

Ce au înțeles românii despre Serena Williams în catsuit

Nimic.

Cele mai citite articole

După ce a apărut Serena Williams în catsuit pe arena Philippe Chatrier, ba chiar a avut și tupeul să câștige (greu) acest prim meci, o grămadă de lume a luat-o complet razna și mulți (mai ales bărbați, dar și câteva femei) au simțit nevoia să îl citeze pe omul de afaceri Ion Țiriac, el însuși un misogin notoriu, care declara despre jucătoare înaintea turneului de la Madrid: “Cu tot respectul, are 36 de ani și 90 de kilograme. Aș vrea altceva pentru tenisul feminin.” Cam atâta respect.

Pentru că atâta poate spune un fost jucător de tenis despre cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor. Știi, cea care a fost numărul 1 mondial în opt rânduri (o dată timp de 186 de săptămâni consecutive), care deține cele mai multe titluri de Grand Slam la single (23), dublu (14) și dublu mixt (2) dintre toți jucătorii activi, care a câștigat pe toate suprafețele, plus vreo patru medalii de aur la Olimpiadă, ca să zic doar performanțele ce îmi vin în cap la prima mână.

Dacă crezi, totuși, că românii s-au rezumat la a-l cita pe Ion Țiriac la vederea impresionantei Serena Williams în catsuit, te înșeli. Pe paginile de Facebook și în secțiunile de comentarii ale publicațiilor sportive haterii au avut o zi de muncă asiduă. De la “cârnat negru și scârbos” la “o vacă în negru”, “ceva mai scârbos și mai hidos decât acest travestit nu există”, “o apariție dezgustătoare”, și până la glumițele care se voiau amuzante de tipul “bine că nu trece pe Valea Oltului, ar bloca traficul între regiunile istorice” sau “carosabilul ei provoacă fosei zguduire măsurabile în Richter” (!!!) și “pregătesc harponul”, trollii și-au dat în petec arătând cât respect au față de femei și munca lor formidabilă în general, dar mai cu seamă dacă acestea au și îndrăzneala de a încerca să revină la treabă după o naștere.

Și, evident, mai sunt și comentariile fățiș rasiste de tipul “King Kong” și “monstrul”, și astea destule, că românii nu sunt rasiști până nu văd o femeie neagră care e mai bună decât ei la orice capitol imaginabil, iar singura lor consolare e să arunce venin în toate direcțiile. Probabil inspirați de Ilie Năstase. 

În concluzie, da, Serena Williams în catsuit a declanșat încă un val de ură, cum probabil s-a obișnuit să o facă. Dar ce e foarte tare este că, pentru toți cei care nu cred că trebuie să te dai peste cap ca să le placi unora care te vor pândi, gata să te urască, la orice mișcare, Serena Williams în catsuit este eroina zilei. Este tipa aia care poate să revină încă o dată. Și încă o dată. Și poate că nu va câștiga acum Roland Garros-ul. Și poate că nu o va mai face niciodată. Dar a revenit după regulile ei, cu mesajul ei (care în acest moment e mult mai important decât felul în care joacă tenis). A revenit în forță, aducând cu ea pe teren, odată cu acel catsuit negru, solidaritate feminină, susținere pentru mamele cărora le vine greu să își reia carierele, vulnerabilitate și o încredere în propria voință și propriu corp cum rar se întâmplă să vedem. Long live Serena!

Citește și:
EXCLUSIV: Simona Halep este ELLE

Foto: Hepta

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/serena-williams-catsuit-la-roland-garros-nu-e-pe-placul-romanilor-e-oricum-eroina-zilei-605337/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si