Prima pagină » Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan se află printre jucătoarele amendate la US Open

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan se află printre jucătoarele amendate la US Open

Autor: admin
0 comentarii

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan se află printre jucătoarele amendate la US Open

Până acum în competiția de la US Open au fost date 10 amenzi, 3 dintre acestea fiind primite de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan.

Simona Halep va pierde 3.000 de dolari din premiul de 100.000de dolari, ca urmare a advertismentului primit în partida din turul doi al jocului cu Taylor Townsend, aceasta lovind racheta de pământ, un gest amendat la astfel de competiții sportive.

Sorana Cîrstea va pierde o sumă mai mică, 2.500 de dolari din premiul de 163.000 de dolari pentru prezența în turul trei al competiției. Aceasta a primit indicații interzise de la antrenorul său în timpul partidei din turul secund cu Aliona Bolșova. Sorana putea primi o amendă mai dură, deoarece a protestat în privința deciziei arbitrului. În meciul cu Aliona Bolșova, Soranei i-a căzut cozorocul în timpul punctului, iar arbitrul a decis să îi acorde punctul adversarei, decizie care a atras comentariile jucătoarei românce. Aceasta a cerut rejucarea punctului, însă arbitrul a respins cererea Soranei, care s-a revoltat. Aceasta nu a fost amendată însă, deoarece nu a folosit cuvinte jignitoare la adresa arbitrului.

Cea de-a treia româncă amendată la US Open este Ana Bogdan. Aceasta a primit o amendă de 1.000 de euro, motivul fiind același ca în cazul Simonei Halep. În schimb, în cazul ei, această abatere s-a petrecut în turul întâi al calificărilor. Ana Bogdan a fost învinsă însă în turul doi de Petra Martic.

Cele mai citite articole

Anul acesta există noi reguli în cadrul competiției, pentru a evita ca jucătorii accidentați să joace în Grand Slam-uri. Astfel, s-a decis ca un jucător eligibil care se retrage înainte turneului din motive medicale poate încasa jumătate din valoarea premiului în bani, evitându-se astfel ca jucătorii accidentați să intre pe teren doar pentru a se retrage ulterior. În plus, jucătorii care participă la competiții, deși au accidentări vechi, sunt pedepsiți încă de anul trecut.

Cea mai mare amendă acordată anul acesta, până pe 30 august, a fost primită de Carla Suarez Navarro, aceasta fiind nevoită să platească 40.000 de dolari. Jucătoarea nu era în formă optimă pentru joc și nu s-ar fi străduit suficient, abandonând jocul în primul tur din cauza unei accidentări la spate, după un singur set pierdut în fața jucătoarei Timea Babos.

Citește și:
Simona Halep va reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2020

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/simona-halep-sorana-cirstea-si-ana-bogdan-se-afla-printre-jucatoarele-amendate-la-us-open-672039/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si