Prima pagină » Cum să supraviețuiști Crăciunului când ești singură

Cum să supraviețuiști Crăciunului când ești singură

Autor: admin
0 comentarii

Cum să supraviețuiști Crăciunului când ești singură

Poate că ești singură de Crăciun: tocmai te-ai despărțit de iubitul tău, locuiești departe de familia ta, sau pur și simplu prietenii tăi au plecat care încotro. În aceste momente, în care toată lumea este entuziastă și, mai ales, sărbătorește împreună, singurătatea poate fi din cale-afară de apăsătoare.

În general, există trei modalități prin care poți face față situației. În primul rând, să încerci să-ți dai seama dacă starea ta mentală contribuie la singurătate; cu alte cuvinte, dacă ea este motivul și motorul izolării. În al doilea rând, poți găsi lucruri (plăcute, bineînțeles!) pe care să le faci de Crăciun. Și trei: poți plănui totuși ceva, astfel încât să nu mai fii singură de Crăciun.

Iar ca să faci față singurătății de Crăciun, noi îți propunem zece soluții. Cea mai la îndemână este să ieși, totuși, din casă, mai ales dacă vremea este cât de cât prietenoasă. Te poți duce la un târg de Crăciun, la patinoar sau la colindat (îți poți face cunoscute intențiile pe Social Media: cu siguranță mai sunt și alți „singuratici’ prin oraș). Așadar:

1. Spune „da’!

Poate că ești singură anul ăsta pentru că ai refuzat invitații. Dacă nu ți se pare o bătaie prea mare de cap, sună-i pe cei care ți-au lansat respectivele invitații și acceptă-le. Este în regulă să te răzgândești, așa că nu trebuie să stai prea mult pe gânduri și să ai rezerve pentru că revii asupra hotărârii inițiale!

2. Oferă-te voluntar(ă)!

Voluntariatul este o sursă extraordinară de satisfacții: te conectezi cu ceilalți, îți crești încrederea în propria persoană și aduci bucurie celor mai puțin norocoși. Așa că oferă-te să gătești cina pentru o familie nevoiașă, pregătește cadouri pentru copiii dintr-un spital sau vizitează un cămin de bătrâni. Dacă ți se pare o provocare (socială) prea mare (pentru că ești mai degrabă genul singuratic), abordeaz-o ca pe o modalitate de a-ți testa limitele și de a-ți îmbunătăți abilitățile sociale. Studiile arată că exersarea bunătății poate reduce tendința de a evita situațiile sociale.

3. Organizează un Crăciun al „orfanilor’!

Cu siguranță nu ești singura în situația asta! Organizează un Crăciun pentru cei rămași în oraș. Gândește-te că nu ești singura persoană care se simte izolată, lipsită de prieteni și prea anxioasă să-i sune pe alții.

4. Muncește!

Dacă ești pasionată de munca ta și ai opțiunea de a munci de Crăciun, petrece ziua într-un mod productiv. Ar putea fi o alegere foarte inteligentă dacă job-ul tău implică să interacționezi cu colegii sau cu clienții; faptul că te afli la serviciu te va face să te simți mai puțin singur(ă). Dacă opțiunea de a lucra de Crăciun nu intră în calcul, petrece ziua muncind în casă (sau în jurul ei) la un proiect pe care-l amâni de mult timp (eu una abia aștept să-mi fac ordine în dressing).

5. Găzduiește o petrecere online!

Cele mai citite articole

Dacă ai rude sau prieteni la mare distanță, cu care nu te-ai putut reuni de Crăciun, poți organiza o reuniune pe skype sau zoom. Astfel, nu mai e nevoie să gătești, să te lupți cu aglomerația din magazine și nici măcar nu trebuie să te ridici de pe canapea. În plus, îți vei putea exersa aptitudinile sociale și poți intra în legătură cu vechi prieteni.

6. Bucură-te de singurătate!

Dacă nu poți evita cu nici un chip petrecerea Crăciunului de una singură, atunci oferă-ți un binemeritat răsfăț! Gătește-ți desertul preferat sau plănuiește un maraton de filme și seriale! Sau apucă-te să citești romanul care stă de atâta timp nedeschis pe noptiera ta! Sau, de ce nu?!, apucă-te de scris la propriul tău roman, la care te gândești de atât de mult timp! Crăciunul e o zi în care meriți să te răsfeți în orice fel înțelegi tu răsfățul!

7. Soluții pentru cazuri dificile

Dacă să petreci Crăciunul de una singură ți se pare de-a dreptul deprimant și-ți dă un sentiment teribil de inadecvare și singurătate, atunci nu sta pe gânduri și sună un prieten apropiat! Atunci când suferi și ai nevoie de ajutor, nu ezita să-l ceri! Vei descoperi că ai în jur mulți oameni dispuși să te sprijine și să-ți fie alături!

8. Descoperă frumusețea orașului tău!

Ieși pe stradă și fă fotografii! Crăciunul este singura zi din an în care te poți bucura de liniștea orașului și de străzile lui pustii (poate doar în dimineața zilei de întâi ianuarie mai este atât de pustiu orașul)! Nu e nici un pericol să-ți intre cineva în cadru, iar bulevardele vor fi golite de mașini.

9. Ignoră cu totul această zi și transform-o într-o zi obișnuită!

Uită de rețetele tradiționale de Crăciun și încearcă să-ți gătești chiar tu sushi sau mâncare indiană (sau orice altceva ți se pare suficient de exotic pentru gusturile tale gurmande).

10. Ia-ți un animal de companie!

De ce nu?! Dacă locuiești de una singură și ești o iubitoare de animale, sărbătorile sunt momentul ideal pentru a-ți lua un câine sau o pisică. Nu se joacă cu mintea ta, se bucură când ajungi acasă și îți oferă afecțiune necondiționat.

Citește și:
Femeile singure sunt mai fericite şi mai sănătoase

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/cum-sa-supravietuisti-craciunului-cand-esti-singura-693327/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si