Prima pagină » Proiectul pentru casă – dă startul pentru a obține căminul mult visat

Proiectul pentru casă – dă startul pentru a obține căminul mult visat

Autor: admin
0 comentarii

Atunci când decizi că vrei să îți construiești o locuință a ta, după gusturile și stilul tău, trebuie în primul rând să iei legătura cu un profesionist care îți va realiza proiectul după care urmează să se construiască locuința ta. Pe lângă proiectul pentru construirea locuinței, ai nevoie de un proiect la reabilitarea construcției sau la construirea de spații comerciale, birouri, clădiri de interes public sau zone industriale.

Cum se realizează proiectul pentru casă?

Pentru a beneficia de un proiect conform pentru casa ta ar trebui să te prezinți la un birou de proiectare unde vei lua legătura cu un specialist care te poate îndruma către următorii pași necesari. 

Este foarte important să știi care sunt așteptările tale de la viitoare ta locuință, adică ce suprafață totală să aibă, în ce fel vrei să o compartimentezi și ce tip de construcție vrei să fie, dacă alegi lemn, beton ori cărămidă. 

În funcție de suprafața și de tipul de construcție, un proiectant va stabili care sunt cele mai bune materiale care pot fi folosite pentru a crea o locuință sigură. Proiectantul stabilește calitatea betonului care va fi folosit, tipul de armătură, inclusiv grosimea fierului, toate astea pentru a evita deteriorări premature ale locuinței pe viitor, sau chiar accidente. 

Cele mai citite articole

În funcție de materialele folosite la partea de jos, se va stabili ce tip de acoperiș poate avea viitoarea locuință. Fără realizarea acestui proiect este imposibil să începi construcția casei, pentru că nu vei știi exact ce ai de făcut și nu vei primi nici autorizațiile necesare pentru construcție. 

Unde se mai folosesc serviciile de proiectare?

Pe lângă proiectele necesare pentru locuința ta, birourile de proiectare oferă servicii pentru toate tipurile de construcții, de la birouri, zone industriale, clădiri publice, și chiar proiecte pentru reabilitarea anumitor clădiri de patrimoniu sau de interes public. 

Pentru orice tip de lucrare, fie că vorbim despre reabilitare, despre adăugarea anumitor dependințe sau despre construirea de la zero a unei clădiri, este nevoie să existe acest proiect. Persoanele care se vor folosi de informațiile existente în proiect sunt în primul rând constructorii, dar și inginerul de șantier care va verifica dacă se respectă indicațiile specialiștilor. 

La finalul lucrării, pentru a se recunoaște clădirea în spațiul public și a se intabula, este necesar ca la recepția lucrării, aceasta să corespundă proiectului emis de către specialiștii proiectanți. O dată respectat proiectul ești convins că ai o locuință sigură.

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si