Prima pagină » Camere frigorifice moderne pentru afaceri de succes

Camere frigorifice moderne pentru afaceri de succes

Autor: admin
0 comentarii

Proprietarii de magazine alimentare se confruntă adesea cu problema alegerii echipamentelor frigorifice comerciale, deoarece nu toate echipamentele de răcire sunt potrivite pentru gama de mărfuri pe care le vând.

Mai ales pe vreme călduroasă, depozitarea cărnii, dar și a produselor lactate sau de cofetărie necesită un regim de temperatură scăzut, deoarece sub influența căldurii ele ajung să se deterioreze destul de repede. Soluția constă în procurarea unor dulapuri frigorifice din inox sau a unor camere frigorifice de diferite capacități. Aceste echipamente profesionale de răcire sunt de aceea indispensabile pentru activitatea pe care o desfășori.

Aproape toate unitățile HoReCa (restaurantele, cafenelele, brutăriile) au trecut treptat de la utilizarea frigiderelor mari de uz profesional la camere frigorifice specializate. Această alegere este determinată de capacitatea echipamentului de răcire, fiabilitatea acestuia și abilitatea lui de a menține condiții optime pentru păstrarea fructelor și legumelor proaspete, a semifabricatelor din carne și pește, a produselor de panificație etc.

Camerele frigorifice se pot produce în trei variante de temperatură: 

  • universale (- 6 … + 8/10 grade Сelsius);
  • cu temperatură scăzută pozitivă (0 … + 8/10 grade Сelsius);
  • congelatoare normale sau rapide (- 18 grade Сelsius sau mai scăzute). 

Acum, chiar este aproape imposibil să ne mai imaginăm un comerț alimentar de calitate fără un astfel de echipament precum o cameră de refrigerare, congelare sau de congelare rapidă, după caz.

O cameră frigorifică care este, într-o descriere simplă, o cutie construită din panouri sandwich groase umplute cu spumă poliuretanică. 

Ea poate funcționa, după cum am văzut, în trei moduri distincte: 

  • congelare;
  • depozitare la temperaturi scăzute pozitive;
  • refrigerare. 

Antreprenorii consideră camerele de răcire extrem de convenabile prin faptul că pot fi asamblate și dezasamblate foarte rapid datorită caracteristicilor lor de design. Iar dacă este vorba de o cameră modulară cu atât mai mult: atunci poți schimba forma camerei frigorifice de stocare aproape în orice moment, în funcție de necesități. 

Un alt avantaj al acestui echipament este acela că poate să se instaleze atât în ​​interior, cât și în exterior. În general sunt similare, diferită fiind doar grosimea panourilor sandwich.

Camerele frigorifice pot fi utilizate în următoarele sectoare de activitate:

  • centre comerciale mari, hipermarketuri;
  • magazinele alimentare din piețe;
  • spații de alimentație publică;
  • depozite frigorifice;
  • industria alimentară;
  • industria farmaceutică etc.

Aceste camere frigorifice se pot monta foarte rapid, datorită unui design special. Ele diferă în funcție de mărime și condiții de temperatură pe care le oferă. Rezistența depozitului frigorific este asigurată de un cadru extern din oțel și elemente de fixare galvanizate, iar izolația termică este formată din panouri sandwich din spumă poliizocianurată.

Dacă ne referim la astfel de echipamente pentru spațiile mici de vânzare cu amănuntul, specialiștii recomandă alegerea camerelor de refrigerare, congelare sau congelare rapidă cu un sistem de generare încorporat. 

Dacă este vorba de centre comerciale mari, atunci dispozitivele care funcționează cu niște unități de producere a frigului centrale, vor fi mai potrivite aici. 

Camerele frigorifice sunt utilizate, de asemenea, în multe ramuri ale industriei alimentare:

  • prelucrarea cărnii: aceste echipamente asigură condiții optime pentru depozitarea semifabricatelor, a produselor finite a mezelurilor (cârnați, salam etc.);
  • prelucrarea peștelui: dacă nu sunt respectate condițiile de depozitare (indicatori de temperatură și umiditate), acesta își pierde rapid aspectul și gustul comercializabil, nemaivorbind de faptul că poate reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor;
  • fabricarea brânzeturilor: unitățile frigorifice de acest gen sunt adesea folosite pentru realizarea produselor lactate, dar și pentru stocarea temporară a brânzeturilor ce urmează a fi comercializate;
  • gastronomie: echipamentele frigorifice sunt folosite în unitățile de catering cu mult succes pentru depozitarea semifabricatelor și a produselor finite de natură alimentară.

Dacă ai nevoie de o cameră frigorifică performantă, ia legătura cu specialiștii de la TC Romania Crown Cool chiar acum!

S-ar putea sa te intereseze si