Prima pagină » Ce faci atunci când te simți singură, deși ești implicată într-o relație?

Ce faci atunci când te simți singură, deși ești implicată într-o relație?

Autor: admin
0 comentarii

Ce faci atunci când te simți singură, deși ești implicată într-o relație?

Dar ce înseamnă de fapt atunci când ne simțim singuri deși suntem implicați într-o relație romantică? și mai ales, înseamnă că trebuie să închei relația respectivă? Specialiștii sunt de părere ca nu este un lucru obligatoriu. Singurătatea este o stare de spirit și că nu se referă nicidecum la plictiseală – este inabilitatea de a te conecta.

Singurătatea este izolarea fizică și psihică, iar unele semne ale acesteia sunt imposibilitatea de a te simți în largul tău alături de partener, lipsa intimității, sau ascunderea adevăratelor pasiuni și/sau plăceri. Acest lucru își poate avea rădăcinile în tot felul de motive, inclusiv depresie, anxietate sau doliu.

Fiecare relație este diferită, dar dacă te simți singură, e una din două variate. Prima variantă este aceea conform căreia ești cu persoana nepotrivită – poate vă potriviți doar teoretic, pentru că v-ați ascuns adevărata personalitate. Din această cauză, nu ați putut crea o conexiune reală, așă că nu aveți prea multe lucruri în comun sau poate că nici nu aveți aceleași valori fundamentale. A doua variantă este că ești într-o relație cu persoana potrivită, dar ți-a fost mult prea frică să o lași să te descopere în totalitate.

Poți să te simți vulnerabilă pentru că nu ți-ai asumat riscuri să fii vulnerabilă și să îți arăți adevărata față, deci nu vă conectați la un nivel mai profund. Vestea bună este aceea că dacă relația ta se află în a doua categorie, sunt lucruri care pot fi schimbate astfel încât să combateți aceste sentimente.

Fii tu însăți

Cele mai citite articole

Cunoașterea personală te ajută să te exprimi așa cum simți să vezi dacă ai jucat un rol pe tot parcursul relației tale. Este foarte eficientă pentru că te ajută să te conectezi în mod autentic cu ceilalți. Cu cât reușești mai mult să fii tu în preajma celorlalți, cu atât ai mai multe oportunități să ai relații reale ți împlinite. Expunerea vulnerabilităților personale și lăsarea aparențelor îți va da putere (tocmai de aceea terapia poate fi eficientă). Cunoașterea adevăratei tale personalități îți va aduce confort, liniște și puterea de a te conecta cu ceilalți și de a te impământa în propriile credințe și valori.

Asumă-ți riscul de a fi vulnerabilă

O să ne asumăm riscul de a presupune că partenerul tău nu poate citi gândurile. De multe ori avem impresia că persoana de lângă noi ar trebui să știe cum ne simțim și ce ne dorim – mai ales atunci când persoana despre care vorbim este partenerul nostru de o perioadă lungă de timp. Cere ceea ce vrei într-o manieră calmă și liniștită, arătându-ți vulnerabilitatea. O dată ce persoana de lângă tine va înțelege ce îți trebuie, îi va fi mult mai ușor să te ajute sau să te susțină, ceea ce în caz contrar duce la distanțare, și deci singurătate.

Vorbește

Cheia este să înveți să ceri ceea ce îți dorești. Dacă petreci mult timp mergând din inerție, fără să te implici cu adevărat, ar cam fi timpul să începi să faci mai mult efort. Exprimarea gândurilor și sentimentelor te va ajuta să te simți mai bine pentru că ceea ce duce la respect este de fapt comunicarea. Și ghici ce. Nici măcar nu trebuie să cazi mereu de acord cu partenerul tău.

Citește și:
Diferențele dintre o ceartă sănătoasă și o ceartă dăunătoare, atunci când ești într-o relație

Text: Ruxandra Urziceanu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-faci-atunci-cand-te-simti-singura-desi-esti-implicata-intr-o-relatie-583496/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si