Ai dezvoltat o rutină de îngrijire a pielii extrem de meticuloasă, folosești creme și tratamente menite să reducă diversele probleme cu care te confrunți, însă cu toate acestea, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor. De ce? Pentru că de multe ori, lucrurile mici pe care le facem zilnic, și cărora nu le dăm o atenție prea mare ne afectează tenul mai mult decât am crede. Nu obișnuiești să îți cureți ecranul telefonului periodic? Nu îți schimbi fața de pernă constant sau uiți să bei apă? Iată doar câteva motive pentru care pielea ta nu este așa cum ți-ai dorit.
Descoperă care sunt obiceiurile care îți afectează pielea și încearcă să le elimini pentru a avea un ten sănătos, proaspăt și strălucitor!
1. Foloseșți produse și ustensile de beauty vechi
Așa cum după fiecare sezon îți reorganizezi dulapul, decizi ce păstrezi și ce nu din garderobă, așa trebuie să faci și cu produsele de make-up. Verifică-le valabilitatea, asigură-te că sunt depozitate într-un loc uscat și răcoros și că nu sunt expuse la praf și la microbi. Medicii dermatologi ne avertizează, afirmând că folosirea de produse de beauty expirate, precum și a pensulelor sau a periilor necurățate periodic poate provoca iritații ale pielii, dar și acnee.
2. Nu ai o alimentație echilibrată
Există o serie de factori care declanșează diversele afecțiuni ale pielii, iar printre aceștia se numără și o alimentație nesănătoasă. În urma unui studiu recent, s-a demonstrat că persoanele care obișnuiau să mănânce o cantitate mare de produse rafinate, erau mult mai predispuse către acnee. De asemenea, și consumul de lactate este un declanșator al acneei, făcându-ți pielea să producă mai mult sebum decât în mod normal.
3. Nu folosești protecție solară
Soarele nu e prietenul nostru cel mai bun, oricât de mult ne-ar plăcea o piele mereu bronzată. Aplicarea protecție solare trebuie să facă parte din ritualul tău zilnic de frumusețe, nu doar atunci când te duci la plajă. Cu cât te expui mai mult la soare, cu atât probabilitatea de a-ți apărea riduri, de a te alege cu pete pigmentare și în general, cu un ten îmbătrânit prematur crește. Evită expunerea la soare cât de mult posibil și folosește mereu o crema de protecție cu SPF 30.
4. Nu citești ingredientele cosmeticelor
Cele mai multe etichete ale produselor de beauty arată că un pomelnic scris în sanscrită. În medie, un produs conţine între 15 și 50 de ingrediente. Dacă ne gândim că o femeie folosește zilnic undeva între 9 și 15 produse de îngrijire, atunci rezultă că, în fiecare zi, prin utilizarea cosmeticelor, pielea noastră intră în contact cu aproximativ 515 substanţe chimice. Unul dintre principalele ingrediente pe care trebuie să îl eviți este siliconul. La contactul cu uleiurile naturale ale tenului, acesta se va comporta ca o barieră și nu va lăsa pielea să respire. Astfel, se va produce o scădere a colagenului, o accelerare a îmbătrânirii pielii, dilatarea porilor, roșeață, iritare sau apariția coșurilor. Asigură-te întotdeauna că citeșți ingredienetele înainte de a cumpăra un produs și încearcă să te orientezi către cele care promovează întoarcerea la origini și folosirea în stare cât mai pură cu putință a substanţelor.
5. Îți exfoliezi tenul în mod excesiv
Din dorința de a avea un ten fără cusur, de a scăpa de micile imperfecțiuni, de multe ori avem tendința de a exagera cu îngrijirea tenului. Exfolierea efectuată mult prea des afectează cantitatea de uleiuri naturale pe care pielea noastră o produce, iar acest lucru poate duce la apariția acneei. Numărul de exfolieri premise săptămânal nu trebuie să fie mai mare de trei, iar ingredientele din compoziția tratamentului folosit nu trebuie să fie extrem de abrazive. Alege-le pe cele din caise sau din migdale, care îți vor exfolia tenul, însă care în același timp vor fi extrem de blânde cu pielea ta.
6. Folosești prea des șervețele demachiante
Cele mai citite articole
Ai un program extrem de încărcat, și de multe ori, după o zi extenuantă, folosirea șervețelelor demachiante poate părea soluția cea mai comodă și mai rapidă. Acestea însă nu ar trebui să substituie o demachiere completă și nici o curățare profundă. De cele mai multe ori acestea conțin chimicale care nu fac altceva decât să usuce și să irite pielea. Încearcă să le folosești doar în situații excepționale pentru a-ți menține un ten curat și sănătos.
7. Nu te hidratezi suficient
Corpul uman este alcătuit din peste 75% apă, iar orice scădere de cantitate, ne va afecta în mod direct organele, având repercusiuni inevitabile inclusiv asupra celui mai mare organ, și anume pielea. Dacă pielea ta nu primește suficientă apă, se va deshidrata și va deveni uscată, lucru ce duce inevitabil la o îmbătrânire prematură, fiindcă o piele uscată favorizează apariția ridurilor și a liniilor de expresie. Asigură-te că consumi zilnic cel puțin doi litri de apă pentru o piele hidratată și strălucitoare.
8. Nu schimbi fața de pernă suficient de des
Somnul este crucial pentru o bună funcționare a organismului, iar dacă reușeșți să dormi în fiecare noapte cel puțin 7 ore, beneficiile se vor remarca și la exterior: cearcănele vor fi reduse, iar tenul tău va avea un aspect proaspăt și odihnit. Pe lângă asta, un alt element extrem de important pentru a avea un ten fără probleme și a preveni acneea, îl reprezintă o bună igienă a așternuturilor, mai ales a feței de pernă. Aceasta trebuie schimbată dacă nu zilnic, măcar la câteva zile pentru a preveni ca tenul tău să intre în contact cu bacteriile și reziduurile depozitate pe suprafața ei. Totodată, poziția în care dormi poate favoriza apariția ridurilor, așa că evită să dormi cu capul în jos sau într-o parte.
9. Nu îți cureți ecranul telefonului
Telefonul este accesoriul nelipsit, îl purtăm cu noi oriunde, în poșetă, la restaurant, în buzunar, până și la baie. Imaginează-ți doar câte bacterii acumulează pe parcursul unei zile, și că toate acestea intră în contact direct cu pielea ta. Curăță cât mai des telefonul cu șervețele cu alcool, care acționează ca dezinfectant pentru a te asigura că ții impuritățile departe de tenul tău.
10. Faci prea multe dușuri
Oricât de straniu ar suna, dușurile în exces nu sunt benefice pentru pielea ta. Dacă obișnuiești să faci 2-3 dușuri pe zi, atunci pielea ta își va pierde din uleiurile naturale care acționează ca o barieră protectoare. Pielea ta va fi mai uscată și mai sensibilă la atingere. Totodată, un alt aspect de care trebuie să ții cont, este temperatura apei. Alege o temperatură potrivită și evită dușurile extrem de fierbinți pentru a nu-ți usca pielea și pentru ați păstra Ph-ul în limite normale.
Citește și:
Metode eficiente care te ajută să scapi de ridurile de pe frunte
Foto: Instagram (@happilygrey)
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Sursa: https://www.elle.ro/beauty/10-obiceiuri-care-iti-afecteaza-pielea-fara-sa-iti-dai-seama-633152/