Prima pagină » Ce-a fost rău și ce-a fost bine la selecția Eurovision Song Contest 2020 din România

Ce-a fost rău și ce-a fost bine la selecția Eurovision Song Contest 2020 din România

Autor: admin
0 comentarii

Ce-a fost rău și ce-a fost bine la selecția Eurovision Song Contest 2020 din România

Roxen ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2020 la Rotterdam, cu piesa „Alcohol You”. Decizia a fost luată aseară de un juriu de specialitate și de public, în timpul desfășurării Finalei Naționale organizată de TVR la Sala Sporturilor din Bacău. Ce a funcționat, însă, și ce nu a mers în timpul show-ului care a schimbat complet formatul cu care eram obișnuiți?

Roxen la Eurovision Song Contest 2020

Roxen este o artistă tânără și fără foarte multă experiență, însă versatilă și cu anumite calități vocale. Dintre cele cinci piese pe care le-a interpretat, „Alcohol You” s-a detașat clar încă din momentul interpretării, chiar dacă pariorii își puseseră banii pe „Cherry Red”, melodie pe care vocea cântăreței, fie din cauza emoțiilor, fie din alte motive, a părut să nu facă față.

În plus, artista a și arătat excelent în ținutele de scenă adaptate fiecărei piese – și părul și machiajul realizate de George Cozma și Alex Ifimov s-au potrivit perfect atât ei, cât și momentului.

View this post on Instagram

Storm 🌪

A post shared by ROXEN (@isroxen) on

„Alcohol You” – piesa ce reprezintă România la Eurovision Song Contest

Piesa care va reprezenta România la Rotterdam este catchy și în ton cu lansările de succes de azi. „Este o piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea şi pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei şi mă bucur foarte tare că şi publicului şi juriului le-a plăcut şi au votat-o. Le mulţumesc tuturor! Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia „Alcohol You” să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni’ a declarat Roxen, imediat după anunţarea rezultatului Eurovision Song Contest 2020.

Piesa a fost compusă și produsă de Viky Red, iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac. Chiar dacă titlul nu e cel mai inspirat joc de cuvinte (deși probabil că va face ca melodia să fie recognoscibilă și, ca atare, mai populară), sună a ceea ce își dorește să fie – un imn al iubirii care trece de la tristețe la speranță. Iar elementele grafice discrete care au animat scena în timpul interpretării au completat inspirat piesa.

Prezentatorii și invitații

Evenimentul a fost prezentat (cu oarecare succes) de Elena Gheorghe și Connect-R, dar cei doi au și cântat. Și chiar dacă nu au avut cea mai bună chimie și sincronizare în calitate de prezentatori, momentele individuale au făcut deliciul fanilor. Elena Gheorghe a schimbat câteva ținute în timpul recitalului în care a cântat și o variantă updatată a piesei sale, „Balkan Girls”, dar și piese tradiționale. Iar Connect-R a ridicat Sala Sporturilor în picioare cu o interpretare nouă pentru „Eu vara nu dorm”, dar și cu o surpriză – o altă piesă, de data aceasta tradițională (și făcută celebră de Benone Sinulescu și Mirabela Dauer), „În grădina lui Ion”.

View this post on Instagram

Cele mai citite articole

Cherry Red 🍒

A post shared by ROXEN (@isroxen) on

Printre invitații care au urcat pe scenă s-a numărat Dora Gaitanovici, fostă concurentă la Vocea României, din Buzău, care a interpretat mai multe piese din istoria Eurovision Song Contest și a cărei prezență încântătoare a fost, per total, deasupra prestației artistei care ne va reprezenta la Rotterdam – lucru remarcat și de unul dintre jurați, Andrei Tudor, la un moment dat, care a și spus că Dora ar putea fi o concurentă puternică la Eurovision. Bine, Dora!

Juriul Eurovision Song Contest 2020 – finala din România

Noul mecanism de selecție, oricât de bizar, nu este neapărat o noutate, iar această modalitate de a selecta un artist și abia apoi o piesă s-a mai practicat și în alte părți ale lumii. Totuși, juriul a jucat un rol în alegerea piesei câștigătoare – chiar dacă jurații au părut să fie la masa lor doar pentru a-și susține niște păreri care păreau deja formate la momentul interpretării pieselor. Astfel, Alin Oprea a fost permanent extaziat, Crina Mardare a fost cea mai cerebrală, Luminița Anghel a mizat pe experiența propriei participări (și a putut să înțeleagă, astfel, mai simplu emoțiile pe care le implică o expunere de acest nivel), Andrei Tudor nu a părut să aprecieze în mod special nici o piesă, iar Edward Sanda nu a avut multe de spus în general.

O gafă sinistră

Alături de Roxen, cum spuneam, au urcat pe scena finalei naționale Eurovision Song Contest 2020 și alți artiști, printre care Loreen, din Suedia, fostă câștigătoare a concursului, Ulrikke Brandstorp (Norvegia), Sandro (Cipru) și Natalia Gordienko (Republica Moldova), dar și o persoană care pretindea că este Conchita Wurst – câștigătoarea din 2014 a concursului Eurovision. Un travesti la fel de neinspirat ca decizia producătorilor și a prezentatorilor de a nu anunța că persoana respectivă nu este, în fapt, Conchita Wurst a făcut ca TVR să ne arate încă o dată că, indiferent cu cine s-ar parteneria, tot nu știe ce e aia respectul pentru anumiți oameni și pentru realizările lor.

Publicul a aflat că persoana prezentată drept Conchita Wurst nu era aceasta abia la finalul spectacolului – într-un gest simbolic care ne arată că orice producție de acest fel sfârșește întotdeauna drept o „românească” autentică.

*****
Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. Precedenta ediţie a competiţiei a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa Arcade’. România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale. În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua). În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision Song Contest 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă). Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Ţ ărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală. Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2020 din luna mai vor fi transmise live pe TVR 1, TVRi, TVR Moldova.

Citește și:
The DREAM Bodysuit, lenjeria care celebrează puterea victimelor violenței domestice

Foto: TVR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/ce-a-fost-rau-si-ce-a-fost-bine-la-selectia-eurovision-song-contest-2020-din-romania-711548/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si