Prima pagină » 7 semne că ești în relația potrivită, deși ai îndoieli în privința ei

7 semne că ești în relația potrivită, deși ai îndoieli în privința ei

Autor: admin
0 comentarii

7 semne că ești în relația potrivită, deși ai îndoieli în privința ei

Este o închipuire rezultată din niște momente idealizate ilustrate în filme sau seriale siropoase care ne-au propulsat așteptările la cote de neatins. În realitate, șansele ca să găsești un Mark Darcy desprins din “Jurnalul lui Bridget Jones” care să treacă Oceanul Atlantic pentru a se întoarce la tine doar ca să-ți spună că “am uitat să te sărut de la revedere” când a plecat au ajuns să fie aproape inexistente.

Apoi când te gândești că ai depășit deja primele luni ale relației tale și ați trecut amândoi de entuziasmul specific începutului, îți dai seama că singurele complimente primite de la iubitul tău sunt doar atunci când îl întrebi cum arăți și el spune doar “drăguț”. Și asta este ok până la urmă. După aceste prime luni ale relației tale, apare momentul în care adevărata muncă începe. Este un fapt bine cunoscut că relațiile necesită efort, iar încercările de a surprinde sau de a evada dintr-o rutină, fac parte din tot acest efort. Pe parcurs este normal să apară dubii dacă îți valorifici timpul cât mai bine cu această persoană și este greu să-ți dai seama de așa ceva când singurele greutăți prin care ați trecut sunt momente de tipul “proprietarul ne-a mărit chiria”. Cu toate acestea, din fericire, te poți orienta și poți intui unele lucruri prin câteva semne foarte ușor de identificat.

Te simți în siguranță și ai încredere în partenerul tău

Să fie clar: doar după ce simți că poți avea încredere în partenerul tău, poți să te angajezi cu adevărat într-o relație. Încrederea este baza unei relații, fără de care doi oameni nu pot să se simtă confortabil unul cu celălalt, astfel, relația devenind instabilă. Sentimentul de siguranță pe care iubitul tău ți-l oferă este ceea ce te convinge că acesta este alături de tine, te protejează și te susține. Astfel, îți poți exprima gândurile fără teama de a fi judecată, ridiculizată sau respinsă.

Gândul la un viitor lipsit de prezența partenerului tău te înspăimântă

Pentru a ajunge la asta, trebuie să faci un simplu exercițiu de imaginație. Psihoterapeutul și directoarea clinicii “Evergreen Counseling”, Annie Wright, propune “Testul aeroportului”. Doar încearcă să vizualizezi această situație: în cele din urmă, gândurile și grijile tale te-au împins să te desparți de iubitul tău. Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l conduci până la aeroport, știind că va pleca pentru totdeauna. “Imaginează-ți într-un mod cât mai profund acest demers și fii atentă la senzațiile fizice care se trezesc în corpul tău”, spune Wright. “Te simți tristă, devastată, poate un pic panicată? Sau te simți ușurată, fericită sau ambele? Când ne imaginăm un viitor care nu implică această persoană, putem să strângem indicii cu privire la ce simțim cu adevărat pentru această persoană”. Sentimentele răsărite din toată această scurtă reflecție pot să fie cheia soluționării acestui caz. Acestea pot readuce la cunoștință anumite elemente sau momente ce au condus la nefericirea din relația ta și au un rol în a te ajuta să te lămurești în legătură cu ce vrei.

Ideea de discuție serioasă nu te sperie

Comunicarea eficientă este esențială pentru durata vieții de cuplu, dar uneori certurile sunt inevitabile. Cu toate acestea, pot fi depășite și urmate de discuții serioase în privința subiectului disputat. Bineînțeles, aceste discuții serioase ar trebui purtate la rândul lor pe tema unor probleme la fel de serioase, nu pe faptul că nu vă puteți pune de acord unde să mâncați. Revenind, unele subiecte delicate chiar nu pot fi evitate, iar dacă îți este frică să le discuți și intuiești faptul că partenerul tău nu va fi receptiv, acesta este un semn rău.

Puteți să acceptați faptul că nu sunteți de acord

Cele mai citite articole

Ca în oricare altă relație, momentele de dezacord apar inevitabil. Știm cu toții că acele relații în care ambii parteneri sunt cu zâmbetul pe buze și se înțeleg mereu sunt doar himere. O relație nu constă în a decurge perfect întotdeauna, ci presupune ca cei doi să-și mențină un nivel de respect ridicat, când lucrurile nu sunt privite în același mod. De aceea, în decursul unei discuții în contradictoriu nu ar trebui să existe sentimente rănite, încercări dârze de a schimba punctul de vedere al celeilalte persoane, nimic de acest gen, pentru că în final, nu ar trebui să fie vorba despre a câștiga un argument. Nu putem să ne punem de acord mereu și asta este. Se întâmplă. Și este vital să realizăm acest fapt.

Sunteți dispuși amândoi să faceți eforturi și compromisuri

Din momentul în care simți că tu te implici cu mult mai mult în această relație în sensul că doar tu îți dai silința să o faci să meargă, acesta este începutul sfârșitului. Așadar, dacă iubitul tău dă semne de încercare și de răzbire, gândește-te de două ori înainte să iei o decizie. Relationship coach-ul Audra R. Upchurch este de părere că “Dorința de a continua lupta este imensă! Asta înseamnă că voi amândoi încă simțiți și vă vedeți viitorul împreună, chiar dacă vederea este încețoșată. Este ceva acolo de care merită să te agăți”.

Faceți o echipă minunată

Dincolo de partea ce implică distracția, munca în echipă dezvăluie dacă puterile și slăbiciunile voastre sunt complementare, acesta fiind un semn foarte bun pentru relația ta, denotând capacitatea voastră de a înfrunta împreună orice obstacol ce ar surveni în viața voastră. Amy Johnson, psiholog și autoare a cărții “The Little Book of Big Change: The No-Willpower Approach to Breaking Any Habit”, adaugă “Este vorba despre faptul că atunci când doi oameni într-o relație se gândesc la ei ca fiind în aceeași echipă, lucrurile devin mult mai ușoare. Sentimentele pozitive se dezvoltă liber. Păstrarea scorului și resentimentele sunt inexistente”. În plus, munca în echipă din cadrul unei anumite activități poate scoate relația din acea obișnuință despre care am vorbit la început și poate să-i readucă acea latură pasională și stimulatoare.

Nu sunteți perfecți și sunteți ok cu asta

Nu în ultimul rând, un alt semn important este dat de faptul că simți că vă acceptați unul pe celălalt, că nici ție, nici partenerului tău, nu vă este frică să fiți vulnerabil unul în fața celuilalt și că puteți să vă obișnuiți cu gândul că nu puteți să aveți mereu control asupra unor părți ce țin de personalitate sau de trecut și le luați așa cum sunt. Sfatul fondatoarei Narcissist Abuse Support, Tracy Malone, este valoros din acest punct de vedere: “atunci când […] simți că partenerul tău este răbdător și sincer, te tratează în public ca și cum te tratează acasă, ești pe drumul cel bun. Ține minte că intuiția ta îți poate trimite semnale de alarmă de asemenea. […] De exemplu, dacă partenerul tău vrea ca tu să te schimbi în vreun fel, acesta nu te acceptă pentru cine ești. Dacă se întâmplă asta, fugi. Aceasta este dovada că este o persoană care vrea să te controleze și care nu te va trata niciodată așa cum se cuvine”.

Citește și:

Text: Monica Andreea Olaru
Foto: Instagram (@negin_mirsalehi)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: https://www.elle.ro/lifestyle/7-semne-ca-esti-relatia-potrivita-desi-ai-indoieli-privinta-ei-608075/

Cele mai citite articole

S-ar putea sa te intereseze si